SENSE PERILL DE COL·LISIÓ

El 'Déu del caos': l'asteroide que passarà molt a prop de la Terra el 2029

L'asteroide Apophis, descobert a Arizona el 2004, passarà per sota dels satèl·lits de televisió, a 31.000 quilòmetres de la superfície

Algunes investigacions van revelar possibles col·lisions el 2029, el 2036 i el 2037, però finalment s'han descartat totes

El 'Déu del caos': l'asteroide que passarà molt a prop de la Terra el 2029
Es llegeix en minuts

El Periódico

D’aquí a 10 anys, el 2029,l’asteroide 99942 Apophis passarà molt a prop de la Terra i la NASA ja ha començat els preparatius per aquest esdeveniment. Segons els estudis fets des que es va descobrir l’asteroide el 2004 a l’Observatori Nacional de Kitt Peak, a Arizona (Estats Units), l’Apophis, conegut popularment comel ‘Déu del caos’,passarà a tan poca distància de la Terra que ho farà per sota dels satèl·lits de televisió, a 31.000 quilòmetres de la superfície –els satèl·lits de televisió estan a 36.000 quilòmetres.

Inicialment, algunes observacions van indicar una relativament alta probabilitat que l’Apophis col·lidís amb la Terra el 2029. Més tard, es va valorar una nova data per a la col·lisió, el 13 d’abril del 2036, i fins i tot una altra el 2037. Totes han sigut, no obstant, descartades, ja que les possibilitats de col·lisió eren baixes, d’una entre un milió.

Conseqüències devastadores

El ‘Déu del caos’ és un dels asteroides més grans en passar tan a prop de la superfície terrestre i la –improbable– col·lisió amb el planeta tindria conseqüències devastadores per tota mena de vida a la Terra.

Entre les primeres reaccions, l’enginyer i director general de Tesla i de Space X, Elon Musk, ha considerat inoportú preocupar-se per l’arribada de l’Apophis, però ha advertit que arribarà el dia que un asteroide col·lideixi contra la superfície terrestre i que de moment, no tenim com defensar-nos. "Bon nom! No em preocuparia per aquest en particular, però algun dia una roca gegant col·lidirà contra la Terra i de moment no tenim cap defensa", ha sentenciat a través del seu compte de Twitter.

Et pot interesar
Temes:

NASA Asteroides