SINISTRE

Moren ofegats un nen de quatre anys i el seu pare, en una platja de l'Escala

Les víctimes eren de nacionalitat francesa, segons fonts de la Generalitat

zentauroepp10645840 l escala 27 5 2009 estado de la playa tras el temporal de le190817181610

zentauroepp10645840 l escala 27 5 2009 estado de la playa tras el temporal de le190817181610 / JOSEP GARCIA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un nen de quatre anys i el seu pare, de 29, han mort aquest dissabte ofegats a la platja de Riells de l’Escala. Les víctimes són de nacionalitat francesa, segons han informat fonts de la Generalitat. Pare i fill han perdut la vida la mateixa tarda en què un altre home, de 70 anys, ha mort a la platja de Garbí de Calella, al Maresme.

El petit estava a l’aigua amb el seu pare quan han tingut lloc els fets dissortats, amb la bandera verda, que permet el bany, onejant a la platja. Després que el telèfon d’emergències 112 rebés cap a les tres de la tarda diverses trucades avisant que un nen s’havia ofegat, el servei de socorrisme de la platja l’ha rescatat en estat inconscient i l’ha portat a la sorra. Allà li han practicat maniobres de reanimació cardiopulmonar fins a l’arribada del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), que no ha aconseguit salvar-lo.

La mare, que era a la platja, ha alertat que també faltava el pare del nen, i s’ha activat el dispositiu de recerca amb una embarcació i una moto aquàtica del servei de socorrisme. També hi han intervingut l’helicòpter dels Mossos d’Esquadra, els Bombers de la Generalitat i Salvament Marítim.

L’helicòpter dels Mossos ha localitzat el cos de l’home, a les cinc de la tarda, en una zona de tres metres de profunditat. Les maniobres del personal d’emergències que ha anat al lloc també han resultat infructuoses. També hi han anat dues ambulàncies i un helicòpter medicalitzat, així com personal del CAP de l’Escala. El SEM ha activat el recolzament psicològic per a la dona.

El nombre de persones que han mort a les platges catalanes en el que portem d’estiu ascendeix ja a 21. 

Notícies relacionades

Protecció Civil de la Generalitat insisteix en la importància d’extremar les precaucions a la platja i escollir, si és possible, les que estiguin vigilades, a més de respectar les indicacions dels socorristes.