MAMÍFER AQUÀTIC

Mor una cria d'una espècie en perill d'extinció després d'ingerir plàstic

La dugong Mariam, de vuit mesos, va ser rescatada l'abril passat a una platja tailandesa

zentauroepp49465182 files  this file picture taken on may 24  2019 shows mariam 190817175635

zentauroepp49465182 files this file picture taken on may 24 2019 shows mariam 190817175635 / SIRACHAI ARUNRUGSTICHAI

1
Es llegeix en minuts
Efe

Una cria de dugong, un mamífer aquàtic amenaçat d’extinció, ha mort aquest dissabte a Tailàndia a causa d’una infecció agreujada pelplàstic  que havia ingerit. Anomenada Mariam i amb només vuit mesos, havia sigut rescatada l’abril passat a una platja de la província de Krabi, fet després del qual l’animal es va convertir en un fenomen a les xarxes socials.

La mort de la dugong, espècie semblant als manatins, que pertanyen a l’ordre dels sirenis, ha consternat els milers de persones que havien seguit la seva història a través de les xarxes. Mariam ha mort després que els veterinaris la traslladessin a un estany especial, quan el seu estat es va deteriorar a l’illa de Libong, a la província de Trat, segons van informar fonts oficials.

"RIP Mariam", va escriure al seu compte de Twitter el Departament de Parcs Naturals, Fauna i Flora, que més tard va precisar que, segons l’autòpsia, la causa de la mort és una "infecció a la sang" agreujada per plàstic als intestins.

Vuit tones d’escombraries

Notícies relacionades

L’any passat, una balena pilot va morir a causa de l’obstrucció que li van provocar 80 bosses de plàstic trobades a les seves entranyes al sud de Tailàndia. Greenpeace ha denunciat que uns vuit milions de tones d’escombraries acaben als oceans cada any.

Hi figuren bilions de bosses o fragments de plàstic que causen també amb periodicitat anual la mort de milers d’exemplars de fauna marina.