RESUM DE NOTÍCIES

Nou rescat de l''Open Arms' al Mediterrani i altres claus del dia, en un minut

eblimzrxoaaoueu

eblimzrxoaaoueu

1
Es llegeix en minuts

Aquestes són les notícies que has de saber avui per estar al corrent de l’actualitat.

1. L’‘Open Arms’ rescata 39 migrants de matinada. S’afegeixen als 121 que esperen a bord permís per desembarcar en port segur, sense que de moment cap país de la UE s’hagi ofert a acollir-los. La situació dels refugiats ha despertat una onada de solidaritat en què ha destacat en les últimes hores la visita de Richard GereEspanya pressiona Itàlia amb el cas ‘Open Arms’. El Govern afirma que no pot consolidar-se la idea que a Europa “només Espanya rescata”.

2. El Prat encara el segon dia de vaga indefinida dels vigilants de seguretat. El compliment dels serveis mínims evita les llargues cues.

Peu de foto / AUTOR FOTO (FONT)

3. Sánchez inclou ERC i JxCat en la nova ronda de contactes. El candidat socialista i president del Govern en funcions afirma que “exposarà” la seva proposta als independentistes.

Notícies relacionades

4. Els artistes es rebel·len contra la censura dels nous consistoris de dretes. Els concerts cancel·lats per l’Ajuntament de Madrid i l’avís que vetarà “grups afins a Podem” disparen les alertes.

5) El Barça posa avui punt final a la seva gira pels EUA amb un partit contra el Nàpols a Ann Arbor (Michigan). Serà l’últim amistós abans de l’inici de la Lliga, divendres 16 d’agost contra l’Athletic de Bilbao.