Cas misteriós

Assassinats al Canadà: trobats morts els dos joves acusats de tres crims

Schmegelsky i McLeod feia tres setmanes que s'havien fugat per un triple assassinat a la província de Colúmbia Britànica

descarga

descarga

3
Es llegeix en minuts
Efe / Julio César Rivas

La intensa recerca de Bryer Schmegelsky i Kam McLeod, dos acusats de tres assassinats al Canadà, ha acabat de manera brusca amb la troballa de dos cossos que es presumeix corresponen als d’aquests joves, un final tràgic que deixarà sense respondre algunes de les qüestions bàsiques del cas.

Després de setmanes de temor, ansietat, desconcert i incertesa, la Policia Montada del Canadà va descobrir a primeres hores de dimecres dos cossos que tot indica que són els de Schmegelsky, de 19 anys d’edat, i McLeod, de 18, a la vora d’un riu als voltants de la comunitat de Gillam, en una remota zona del centre del país.

La troballa dels dos cossos es produeix quan les operacions per capturar als dos fugitius als voltants de Gillam, al nord de la província de Manitoba, havien sigut reduïdes davant de la falta de resultats i mentre la Policia rebia desenes de pistes que col·locaven els joves en altres punts del país.

A falta de l’autòpsia

“Aquest matí, aproximadament a les 10.00 (15.00 GMT), agents de la Policia Montada han localitzat els cossos de dos homes en una zona de densa vegetació”, va explicar en una conferència de premsa la responsable de la Policia Montada a la província de Manitoba, Jane MacLatchy.

“En aquests moments, creiem que són els cossos dels dos sospitosos buscats en connexió amb els assassinats a Colúmbia Britànica. L’autòpsia ha sigut programada per confirmar les identitats i les causes de la mort”, va afegir MacLatchy.

La Policia no ha aventurat ni les causes de la mort ni quan es va poder produir, però la zona és qualificada com a perillosa ja que s’hi poden trobar ossos polars i llops, entre altres animals, i les condicions climàtiques són extremes fins i tot a ple estiu.

La localització dels cossos es va produir gràcies al descobriment ahir d’objectes pertanyents als dos sospitosos a les vores del riu Nelson, a només un quilòmetre d’on avui s’han trobat els cossos.

El tràgic descobriment aclareix una de les preguntes que tenia tenallada l’opinió pública canadenca, i havia capturat l’atenció dels mitjans de comunicació de tot el món: ¿on són els fugitius?

Moltes qüestions obertes

Però deixa obertes moltes altres qüestions que els investigadors temen que en molts casos no podran respondre.

¿Per què Schmegelsky i McLeod van assassinar en poques hores tres persones al nord de la província de Colúmbia Britànica?

Aquesta pregunta és potser l’angoixa més gran que penja sobre les famílies d’una parella de turistes estrangers, la nord-americana Chynna Deese, de 24 anys, i l’australià Lucas Fowler, de 23, així com de l’expert botànic Leonard Dyck, de 64 anys.

Deese i Fowler, dos apassionats viatgers, circulaven per Colúmbia Britànica en una furgoneta amb destinació a Alaska quan el seu vehicle es va espatllar el 14 de juliol passat als voltants del parc natural Liard River Hot Springs, a uns 150 quilòmetres de la frontera del Canadà amb Alaska.

Diverses persones es van oferir a ajudar la parella de turistes, però aquests van rebutjar l’assistència. El 15 de juliol els seus cadàvers van aparèixer tirotejats a la cuneta de la carretera.

Quatre dies després, l’alarma  es va escampar a la remota zona del nord de Colúmbia Britànica quan es va saber que dues persones més que viatjaven pel lloc havien desaparegut: Bryer Schmegelsky i Kam McLeod, dos joves de l’illa de Vancouver que es dirigien a l’est a la recerca de feina.

De víctimes a botxins

L’alarma es va convertir en un temor obert quan la Policia va anunciar que en el procés de recerca dels dos joves havien descobert el cos d’una altra persona, Leonard Dyck, que es trobava acampant a la zona.

Les especulacions van vincular les morts i desaparicions a l’obra d’un assassí en sèrie i les autoritats van aconsellar la màxima precaució als residents de la regió.

Però el cas va donar un tomb quan el 21 de juliol les autoritats van dir que Schmegelsky i McLeod s’havien convertit en els principals sospitosos de les tres morts.principals sospitosos

¿Per què van fugir a una remota localitat del centre del Canadà a més de 3.000 quilòmetres del lloc dels assessinats?

Aquesta és la segona gran qüestió que autoritats i habitants de Gillam es pregunten.

Notícies relacionades

Fins que la Policia va arribar a la conclusió que Schmegelsky i McLeod no eren les víctimes d’un possible assassí en sèrie sinó els botxins de tres innocents, la parella va disposar de dies per fugir a qualsevol part del país i fins i tot travessar la frontera amb els Estats Units.

Però els dos fugitius van decidir recórrer en poques hores els prop de 3.000 quilòmetres que separen Liard River Hot Springs de Gillam i amagar-se en una zona d’aiguamolls i boscos, infestada de mosquits, sangoneres, llops i ossos polars on només hi ha dues carreteres d’accés. 

Temes:

Assassinats