Investiguen els casos

Canadà: Morts i desaparicions a la Colúmbia Britànica terroritzen la població

Almenys tres persones han sigut assassinades i la policia sospita de la possible existència d'un assassí en sèrie

canada couple killed 86575-8f5ac

canada couple killed 86575-8f5ac / Chynna Deese (AP)

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Tres assassinats i dues desaparicions al nord de la província de la Colúmbia Britànica, una remota zona del Canadà fronterera amb Alaska (EUA), estan ocasionant terroral país nord-americà per la sospita de l’existència d’un assassí en sèrie.

La Policia Montada del Canadà va revelar en una roda de premsa a Vancouver el retrat robot d’una persona que pot tenir informació sobre dos dels morts, però va oferir poques dades sobre els assassinats i desaparicions.

De moment, les autoritats canadenques han indicat que res sembla relacionar la mort de la nord-americana Chynna Deese, de 24 anys, i l’australià Lucas Fowler, de 23, el passat 14 de juliol amb l’assassinat d’una altra persona a uns 500 quilòmetres al sud d’on van aparèixer les restes de la parella de turistes.

Les altres desaparicions

La Policia Montada tampoc sap si aquests dos casos estan relacionats amb la desaparició divendres passat de Kam McLeod, de 19 anys, i Bryer Schmegelsky, de 18, que viatjaven cap alterritori del Yukon a la recerca de feina.

L’únic que la policia ha trobat després de quatre dies de recerca, és el vehicle en què viatjaven els dos joves incendiat.  Segons han indicat familiars i la mateixa policia canadenca, Deese i Fowler eren una parella d’entusiastes viatgers que es van conèixer el 2017 a Europa i que havien decidit viatjar a Alaska recorrent la pintoresca costa oest del Canadà.

Després de gairebé dues setmanes de viatge, la parella va arribar als voltants del parc natural Liard River Hot Springs, a uns 150 quilòmetres de la frontera amb Alaska. Però la furgoneta en la qual viatjaven es va espatllar poc abans d’arribar al parc natural i tot i que diverses persones van oferir ajuda a la parella, Deese i Fowler van decidir que no necessitaven assistència i que podrien resoldre el problema mecànic.

Més descobriments perillosos

El 15 de juliol, la policia va descobrir els seus cadàvers tirotejats al costat de la carretera i a prop de la furgoneta. Posteriorment, el 19 de juliol, la policia va començar la recerca als voltants de la localitat de Dease Lake, a uns 450 quilòmetres al sud de Liard River Hot Springs, de l’altra parella (McLeod i Schmegelsky) després de descobrir la seva camioneta incendiada a la carretera.

Notícies relacionades

No obstant, en comptes de trobar els dos joves, la Policia Montada va descobrir el cos d’una altra persona, un home sense identificar d’entre 50 i 60 anys. De moment, l’únic que la policia sembla tenir és una bona idea de qui podria ser una de les últimes persones que va parlar amb Deese i Fowler abans del seu assassinat.

El retrat robot donat a conèixer per les autoritats és el d’un home amb barba, pell fosca i gorra tipus militar que sembla conduir un vehicle de la marca Jeep. La policia va dir que no considera l’individu com un sospitós en la mort dels dos joves turistes i que només té interès a parlar amb ell perquè se’l va veure xerrant amb Fowler.