La costa catalana pacta amb els manters per evitar conflictes i altres notícies que has de saber avui

zentauroepp49330422 manteros190806192855

zentauroepp49330422 manteros190806192855 / Gloria Sanchez

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les cinc notícies que has de saber avui per estar informat:

1) Les localitats costaneres catalanes com Roses, Salou, Cambrils i Sitges també breguen amb el 'top manta' a l’estiu. I, com Barcelona, estan lluny de solucionar el problema i, en comptes d’un enfrontament directe, prefereixen pactar-hi: Salou acull els manters però els demana que s’instal·lin fora del seu municipi, a Cambrils, i Sitges els cedeix la zona menys popular del passeig.


2) El PSOE rebutja un candidat que no sigui Sánchez. Dirigents del PSOE qualifiquen d’"ocurrència" i "diletantisme" la proposta del PP que es presenti una altra opció que no sigui Sánchez, que avui manté el tradicional despatx d’estiu amb el Rei a Marivent. La popular Díaz Ayuso, per la seva part, buscarà el pròxim dia 14 els recolzaments de Cs i Vox per ser la pròxima presidenta de Madrid.


3) Mor la gran dama negra de la literatura dels EUA, Toni Morrison. Tenia 88 anys i era la veu més respectada de la literatura afroamericana. Una pneumònia ha acabat amb la vida del’autora de 'Beloved', a la qual una enquesta entre crítics i escriptors realitzada pel 'New York Times' encimbellava al lloc de la millor novel·la en llengua anglesa dels últims 25 anys del segle XX.


Notícies relacionades

4) Màxima tensió a Veneçuela, que està en punt mort després que el pols entre el Govern i l’oposició no hagi donat cap resultat. En aquest marc, els EUA imposen noves sancions al país i bloquegen els béns de l’Estat veneçolà en territori nord-americà. Nicolás Maduro ha reaccionat cridant els ciutadans a mobilitzar-se.

5) Les obres de la plaça de les Glòries arriben aquesta setmana a un canvi de fase que obligarà a reordenar els carrils de circulació de sortida de Barcelona cap al mar. La circulació quedarà restringida des d’aquesta nit i fins a les 5.30 hores de divendres, i només es mantindrà un carril de circulació a la Gran Via.

els-tunels-de-la-plaa-de-les-glries / periodico