Sánchez continua obtenint recolzaments mentre el PP li demana que s'aparti i altres notícies que has de saber avui

20190805 448215 ppgarciaegeamo1 1 1 / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les cinc notícies que has de saber avui per estar informat:

1) El PP suggereix al Rei que proposi un candidat alternatiu a Sánchez, mentre el president encarrila el 'sí' de Compromís per a una segona investidura. Els governs autonòmics van tirant endavant –avui pren possessió de Navarra María Chivite– a excepció de la Rioja, que continua esperant presidenta.


2) Itàlia aprova una llei contra les oenagés de rescat. Un nou decret atorga al ministre de l’Interior poders per prohibir l’entrada de naus en aigües territorials italianes i eleva la quantia de les multes als barcos de rescat. Espanya, per la seva part, demana a Itàlia que "no eludeixi la seva responsabilitat" i aculli els migrants de l’‘Open Arms’.


3) Històries de solidaritat: 40 enginyers de la UPC dediquen l’estiu a projectes d’ajuda en països que ho necessiten. Ens expliquen la seva experiència. Fa 27 anys que la universitat envia voluntaris al món en desenvolupament. 


Notícies relacionades

4) Hong Kong desafia la Xina. La primera vaga en mig segle va clausurar quatre dies consecutius de protestes i s’entenia com una prova del recolzament popular. La policia deté 420 activistes i 139 agents han sigut ferits després de nou setmanes de xocs cada vegada més violents.


5) Luz Casal actua aquesta nit al Festival de la Porta Ferrada, de Sant Feliu de Guíxols, després de veure com l’Ajuntament d’Oviedo, ara en mans del PP i Cs, ha cancel·lat 21 concerts compromesos per al setembre, entre els quals, el de la mateixa Luz. "Pot ser que en la cancel·lació del concert d’Oviedo hi hagi un mòbil polític, però no vull veure-ho així", assegura l’artista.