Ha sigut arrestat

Un adolescent llança un nen des del desè pis del museu Tate Garden de Londres

El nen, de 6 anys, va caure una altura de cinc pisos, ja que va aterrar al cinquè, i està en estat crític

FILE PHOTO: The view from a new viewing platform during the unveiling of the New Tate Modern in London, Britain, June 14, 2016.    REUTERS/Stefan Wermuth/File Photo

FILE PHOTO: The view from a new viewing platform during the unveiling of the New Tate Modern in London, Britain, June 14, 2016. REUTERS/Stefan Wermuth/File Photo / Stefan Wermuth (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts
Efe

Un adolescent de 17 anys va ser arrestat aquest diumenge a Londres acusat d’assassinat per presumptament haver llançat un nen de 6 anys des del desè pis del museu Tate Modern, va informar la Policia Metropolitana de la capital britànica. El nen va caure una altura de cinc pisos, ja que va aterrar al cinquè nivell de l’edifici i, d’acord amb les autoritats, es troba en estat crític.

Els serveis d’emergència van rebre un avís a les 13.45 GMT sobre un incident registrat a la coneguda galeria del centre de la capital britànica i es van personar al lloc instants després.

"Tractem una persona a l’escenari [de l’incident] i la traslladem a l’hospital de forma urgent", va dir un portaveu del Servei d’Ambulància de Londres, que va utilitzar un dels seus helicòpters per portar el menor fins al centre hospitalari.

Un portaveu policial va afirmar que no hi ha evidència que el sospitós "sigui un conegut de la víctima".

Immediatament després de l’incident, el museu d’art modern es va tancar i no es va permetre l’entrada ni sortida de visitants fins a reobrir després del trasllat del menor.

Una testimoni

Segons va relatar a la BBC Nancy Barnfield, testimoni dels fets, va sentir un fort soroll i una dona que cridava "¿on és el meu fill, on és el meu fill?" mentre es va formar un gran enrenou al voltant d’una persona que, sense oposar resistència, va ser reduïda per membres del públic abans que arribessin els agents.

Notícies relacionades

La Tate Modern va obrir les portes l’any 2000 en un edifici que antigament va acollir una central elèctrica a la vora del conegut riu Tàmesi.

Des d’aleshores és un dels llocs més coneguts i transitats de la capital londinenca i va ser l’atracció turística més popular del Regne Unit el 2018 amb 5,9 milions de visitants, segons xifres oficials.