Segona operació sortida de l'estiu i altres notícies que has de saber avui

zentauroepp49281054 barcelona 31 07 2019 sociedad  operaci n salida trafico mas 190731212809

zentauroepp49281054 barcelona 31 07 2019 sociedad operaci n salida trafico mas 190731212809 / RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les cinc notícies que has de saber avui per estar informat:

1)L’operatiu pel segon gran èxode vacacional d’aquest any serà vigent tot el dia d’avui. La Direcció General de Trànsit preveu que s’efectuïn uns 2,9 milions de desplaçaments i recomana no viatjar entre les 8 i les 15 hores. El dron de la DGT multarà des d’avui  tot aquell conductor que agafi infringint la normativa de seguretat viària.


2) El TSJC anul·la el pla de Colau per limitar el creixement hoteler. Gairebé una desena de sentències del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), segons la patronal hotelera, anul·len íntegrament o parcialment la controvertida normativa. En alguns casos, l’anul·lació total s’argumenta partint de la falta d’un estudi sobre l’impacte econòmic del pla.  La pregunta del dia: ¿Creu, com diu el jutge, que el turisme massiu s’ha de regular?


3 )Els EUA abaixen els tipus en la primera retallada des del 2008. La Reserva Federal ha decidit retallar un quart de punt els tipus d’interès, un moviment que deixa el preu dels diners entre el 2 i el 2,25% i representa la primera baixada des del 2008, quan en resposta a la gran recessió els tipus es van deixar pràcticament a zero.


Notícies relacionades

4)L’estació de l’AVE de la Sagrera arriba al meridià. El colossal baixador multimodal arriba al 40% d’obra construïda. Adif evita donar una data d’entrega. El projecte, que va néixer amb retards, acumula múltiples incidents.


5) Tres actuacions de Rozalén en tres dies. La cantautora manxega, que assegura que si digués el que pensa ja l’haurien cremat, portarà avui la seva música compromesa al Festival de Cap Roig (Baix Empordà). Divendres anirà a Cambrils (Baix Camp) i dissabte actua en el Sons del Món de Roses (Alt Empordà).