La presència policial dissol el 'top manta' a Barcelona i altres notícies que has de saber avui

whatsapp-video-2019-07-29-at-121823 / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les cinc notícies que has de saber avui per estar informat:

1) La pressió policial "permanent" dissol el 'top manta' a Barcelona. Un total de 100 agents dels Mossos d’Esquadra, la Guàrdia Urbana i la Policia Portuària s’instal·laran permanentment de 9.30 a 22.00 hores per impedir que els manters es col·loquin als seus punts habituals amb l’objectiu d’erradicar la venda ambulant il·legal a la via pública. Albert Batlle, tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat de Barcelona, considera que no és normal que el primer que vegin els turistes sigui els manters.


2) Nou manifest en favor delpacte d’esquerresa Espanya. El col·lectiu Pròleg, format, entre altres personalitats polítiques i acadèmiques, pels tinents d’alcalde de Barcelona Joan Subirats (Barcelona en Comú) i Laia Bonet (PSC), reclamen un acord PSOE-Unides Podem amb o sense coalició. Podem, mentrestant, desatén les veus que demanen pactar només mesures.


3) Renfe cancel·la 1.152 trens pels quatre dies d’aturades que comencen demà. Foment ha fixat uns serveis mínims d’un 75% com a màxim en les hores punta de Rodalies i del 50% per a les hores vall. A més, el decret de serveis mínims fixa un 65% d’operació als trens de mitja distància, un 78% en alta velocitat-llarga distància i un 25% en trens de mercaderies. La pregunta del dia: ¿Creu justificades les vagues en el transport?


Notícies relacionades

4)El jutge imputa el BBVA en el 'cas Villarejo'. El magistrat ha fet cas a la Fiscalia Anticorrupció i ha imputat el banc, com a persona jurídica pels delictes de suborn, descobriment i revelació de secrets i corrupció en els negocis, pels contractes que va firmar amb l’empresa de seguretat Cenyt, pertanyent a l’entramat empresarial de l’excomissari José Manuel Villarejo, van informar fonts jurídiques.


5)Collserola serà la primera ‘llar’ dels ‘menes’ al trepitjar Catalunya. La Generalitat obre un centre provisional, gestionat per la Creu Roja, per evitar que hagin de viure en comissaries. L’espai està pensat per a una estada màxima d’un dia.