Primer dia de l'operació

Els manters tornen de nit al port de Barcelona després de la retirada de la policia

A les 22.00 hores va acabar el dispositiu pel qual un centenar d'agents proven d'evitar l'ocupació de l'espai dels venedors ambulants

video 3533051 / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Una trentena de manters han tornat la nit d’aquest dilluns a la zona del Port Vell de Barcelona una vegada el dispositiu policial s’ha retirat del lloc a les 22.00 hores. Els manters s’han instal·lat al passeig de Joan de Borbó, en una zona aproximada que va des del Museu d’Història de Catalunya fins a l’inici de la Via Laietana. També s’ha vist algun venedor ambulant a la zona de Colom, al final de la Rambla. 

S’ha de recordar que Barcelona ha engegat aquest dilluns el seu dispositiu més gran contra el ‘top manta’. Un total de 100 agents dels Mossos d’Esquadra, la Guàrdia Urbana i la Policia Portuària s’instal·laran permanentment de 9.30 a 22.00 hores per impedir que els manters es col·loquin als seus punts habituals amb l’objectiu d’erradicar lavenda ambulant il·legala la via pública. 

Segons ha informat el tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle, es tracta d’una intervenció de saturació per impedir que els venedors ambulants duguin a terme la seva activitat, i que la mantindran al llarg del temps. Així, Batlle ha explicat que no posaran "terminis" sobre quan acabarà el 'top manta' i que el dispositiu policial s’anirà modulant en funció de les circumstàncies de cada moment,augmentant o disminuintel nombre d’agents si és necessari.

Queixes d’empresaris

Notícies relacionades

Aquest dispositiu policial contra la venda ambulant no autoritzada dona continuïtat, segons la Urbana, a altres dispositius desplegats en els últims mesos als principals punts on es produeix aquest fenomen, com a la plaça de Catalunya i al Portal de la Pau. Els efectius policials estan a les zones on acostumen a col·locar-se desenes de venedors de ‘top manta’ que venen mercaderies com bosses, sabatilles, ulleres de sol, mocadors i roba esportiva, entre altres productes. L’operació arriba després de les demandes de restauradors i comerciants contra aquests mercats ambulants il·legats. 

Ara, la presència d’agents evita que els venedors col·loquin les mantes i, en cas que algun s’instal·li, se li ordena que desallotgi la zona. En efecte,aquest dilluns, el primer dia del nou dispositiu policial, els mercats ambulants de la Barceloneta havia desaparegut. Tot i que a la nit, una vegada acabada la presència policial, els venedors van tornar a treure les mantes.