Decàleg de recomanacions

Sanitat llança 10 consells sobre complements alimentaris després que una noia hagi mort per un crema greix

El Ministeri adverteix que un suplement natural no és sinònim de seguretat

41847304 l

41847304 l

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (Aecosan), que depèn del Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social, ha advertit que un complement alimentari natural "no és sinònim de producte segur". Sanitat ha publicat aquestes recomanacions quan a ves conèixer la mort d’una dona a Badajoz divendres passat, després d’ingressar en estat de coma per una intoxicació aguda per àcid lipoic, un complement alimentari per reduir el greix. 

L’Aecosan ha inclòs aquesta recomanació en un decàleg, presentat aquest dimecres, per al consum responsable dels complements alimentaris, ja que els consumidors són responsables de la seva pròpia salut. Per això, ha aconsellat:

1. No utilitzar els complements alimentaris com a substitut d’una dieta equilibrada.

2. Desconfiar d’aquells suplements amb "efectes miracle" per als problemes.

3. No comprar a través de fonts desconegudes, i adquirir-los en canals de distribució d’aliments autoritzats o a les farmàcies.

4. Seguir sempre les instruccions d’ús de l’envàs.

5. Fer atenció als ingredients per possibles al·lèrgies o intoleràncies.

6. No consumir-los en dosis superiors a les que s’indiquen a l’etiqueta per possibles efectes perjudicials per a la salut.

7. Informar el seu metge dels complements que consumeixi, especialment en cas d’una intervenció quirúrgica, embaràs –ja que no han sigut estudiats en dones en estat ni en període de lactància–, i també abans de donar-l’hi a un menor, per si apareix qualsevol reacció.

8. En cas de voler baixar de pes s’ha de disminuir la ingesta de calories, tenir una dieta adequada, i augmentar l’activitat física, i el consum de qualsevol suplement només pot ser complementari.

Notícies relacionades

9. A més, consumir una dieta variada i equilibrada amb una correcta hidratació, fins i tot si es fa esport, pot cobrir les necessitats nutricionals del cos.

10. Un producte natural no és sinònim d’un producte segur.