Inserció social

Unió de Pagesos demana garantir polítiques laborals per contractar 'menes' al camp

La Fundació Agricultors Solidaris ha format més de 147 de menors no acompanyats en treballs agrícoles des del 2017

zentauroepp37066468 terrassa marxa pagesa los pageses unio de pagesos de catalun190724173621

zentauroepp37066468 terrassa marxa pagesa los pageses unio de pagesos de catalun190724173621 / Nuria Puentes

1
Es llegeix en minuts
Efe

El sindicat agrari Unió de Pagesos ha demanat al Departament de Treball, Assumptes Socials i Famílies que faciliti polítiques d’inserció social i laboral perquè els menors no acompanyats, els ‘menes’, puguin treballar en la campanya agrària.

En un comunicat, Unió de Pagesos ha afirmat que "es necessiten mesures laborals i socials per agilitar la incorporació d’aquests joves i millorar la gestió de la campanya agrària" i ha remarcat la seva "experiència" com a entitat en la gestió de l’atenció i inserció laboral de joves menors no acompanyats.

Mobilitat social 

En aquest sentit, el sindicat agrari ha recordat que des del 2017, a través de la Fundació Agricultors Solidaris, s’han realitzat formacions d’acollida i formació professional a més de 147 de menors no acompanyats.

Aquest treball "ha donat fruits" com la inserció laboral "exitosa de menors contractats directament per agricultors i empreses", segons Unió de Pagesos, que ha citat el cas de la incorporació laboral des de fa dos mesos de sis nois a Lleida, amb un contracte que "es planteja estendre per a tota la pròxima campanya agrària".

Menys burocràcia

Notícies relacionades

El sindicat ha afegit que el novembre del 2018va proposar al conseller de Treball, Chakir el Homrani, una reducció del temps de tramitació de les autoritzacions excepcionals per incorporar els ‘menes’ a la campanya agrària.

Gràcies a aquesta agilitació en els tràmits, el juny passat es van tramitar 30 autoritzacions perquè menors tutelats de 16 a 18 anys puguin treballar en la campanya de la fruita, segons han indicat fonts del sindicat.