Un professor denunciat per abusos sexuals a Roda de Berà continua en actiu, però de baixa

El Ministeri Fiscal només va demanar la mesura cautelar de la retirada del passaport, la prohibició de sortir del país i l'obligació de comparèixer al jutjat els dies 1 i 15 de cada mes

undefined2262312 arc de ber  i camping park playa bar   roda de ber   24 set 190724172303

undefined2262312 arc de ber i camping park playa bar roda de ber 24 set 190724172303 / MONTSE RIERA

1
Es llegeix en minuts
Efe

Un professor de repàs de Roda de Berà (Tarragona) denunciat per set casos d’abusos sexuals a menors continua en actiu, però de baixa mèdica, al no haver demanat la fiscalia la mesura cautelar d’apartar-lo de la docència.

El Jutjat d’Instrucció 4 del Vendrell (Tarragona) ha acumulat diversos procediments oberts contra aquest professor, segons una interlocutòria del 17 de juliol feta públic pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

El Ministeri Fiscal només va demanar la mesura cautelar de la retirada del passaport, la prohibició de sortir del país i l’obligació de comparèixer al jutjat els dies 1 i 15 de cada mes. Algunes de les acusacions particulars sí que van demanar les mesures cautelars de presó i ordres de protecció de les víctimes que van ser desestimades. 

Notícies relacionades

Els fets denunciats van tenir lloc, presumptament, entre el 2013 i el 2017 i els Mossos d’Esquadra van detenir el professor tres vegades, tot i que sempre es va acollir al seu dret a no declarar davant el jutge.

L’última vegada que va comparèixer va ser el 17 de juliol i en aquesta ocasió va negar totes les acusacions. No obstant, existeixen "indicis suficients" d’abusos sexuals de manera continuada a quatre de les seves alumnes menors d’edat, segons la interlocutòria del Jutjat número 4.