Un incendi forestal a Capellades crema prop de 50 hectàrees

El foc s'ha originat cap a les sis de la tarda a la mateixa carretera per l'incendi d'un vehicle

20190725 447056 incendiocapelladesr 1 1 / periodico

1
Es llegeix en minuts
ACN

Els bombers han treballat tota la nit en la tasques de l’incendi a Capellades (Anoia) que es va declarar dimecres a la tarda. El foc, que ha cremat unes 50 hectàrees, ha obligat a tallar la carretera C-15 al seu pas per aquest municipi des de les set de la tarda.

El foc, que ha sigut detectat cap a les sis de la tarda, ha obligat a activar aquest dimecres a la tarda 45 dotacions terrestres i 18 d’aèries dels Bombers de la Generalitat. Segons fonts dels Bombers, el foc s’ha iniciat quan un cotxe s’ha incendiat a la carretera a prop d’una vegetació de la cuneta. 

Segons Protecció Civil, el telèfon d’emergències (112) ha rebut ja gairebé300 trucadesper alertar de l’incendi. La mateixa agència ha activat la fase de prealerta d’emergències de Ferrocat pel tall de l’R-6. 

Notícies relacionades

De moment, l’incendi –conduït per un vent moderat– segueix actiu amb "molta intensitat" i ja ha cremat unes 50 hectàrees, la qual cosa ha provocat una pujada topogràfica des de la carretera i un avenç en direcció nord, tot i que no afecta les urbanitzacions més pròximes.

A través del seu compte oficial de Twitter, els Bombers han fet una crida perquè cap dron sobrevoli l’incendi, després d’haver detectat l’ús d’aquests aparells a la zona.