Temporal de tempestes

La Guàrdia Civil rescata 46 menors en menys de 24 hores a les muntanyes d'Astúries

Gairebé 500 joves han sigut evacuats en diferents operacions executades al Principat i a les províncies d'Àlaba, Lleó i Palència

despus-de-10-horas-de-dura-actividad-por-la-dificultad-de-la-pendiente-y-la-meteorologa- / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Guàrdia Civil ha rescatat dos grups, compost cadascun per 23 menors i dos monitors, entre dimarts al matí i dimecres a la matinada als voltants muntanyosos d’Astúries.

El més recent s’ha activat aquest dimarts, quan el servei d’emergència han rebut a les sis de la tarda un avís de socors per part dels monitors del campament, amenaçats pels forts vents i les pluges que han tingut lloc al territori lleonès i asturià durant els últims dies. La zona on es trobaven, un pendent escarpat, ha dificultat la gestió i desenvolupament del rescat, en especial per a l’acció dels helicòpters.

Al final, la Guàrdia Civil ha assegurat una corda de ràpel, mitjançant la qual han pogut descendir els rescatats. S’han instal·lat un total de vuit estacions, una cada 60 metres de caiguda. Malgrat el vent i la pluja, l’operació ha conclòs a les 4.30 del matí, moment en què el grup d’escoltes i monitors han assolit la carretera que els ha dirigit fins a la localitat més pròxima, Sellaño. 

Emergència a la muntanya

En l’anterior intervenció de l’Equip de Rescat i Intervenció en Muntanya de la Guàrdia Civil, en menys de 24 hores, amb col·laboració dels bombers de diferents localitats, un altre grup també format per 23 escoltes i dos monitors ha sigut rescatat al canal de Culiembro, un sender de descens pronunciat traçat sobre roca viva. 

Notícies relacionades

Aquestes últimes actuacions s’han sumat a les múltiples tasques de rescat que la Guàrdia Civil, Protecció Civil i Creu Roja han realitzat a les muntanyes de Castella i Lleó i Astúries a causa del temporal de tempestes elèctriques que han afectat el desenvolupament de diversos campaments d’escoltes que hi estan assentats.

En total, gairebé 500 joves i diversos monitors han sigut evacuats en diferents operacions executades a les provínciesd’Àlaba, Lleó, Palència i Astúries sense gairebé conseqüències físiques. Els únics símptomes detectats han sigut principis d’hipotèrmia a causa de la roba mullada pel xàfec, mals de cap, marejos, atacs d’ansietat i algun esquinç lleu.