PEDERÀSTIA A L'ESGLÉSIA

El bisbat de Múrcia denuncia davant la Fiscalia un sacerdot per haver abusat sexualment d'un menor

L'implicat ha sigut apartat temporalment de les seves responsabilitats pastorals

cartagena

cartagena

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El bisbe de la Diòcesi de Cartagena, José Manuel Lorca Planes, ha posat aquest dimarts passat en coneixement de la Fiscalia la denúncia per presumptes abusos sexuals a un menor d’edat comesos per un sacerdot, les inicials del qual són A.L.Z., que fins diumenge passat era rector de Sant Joan Baptista de Iecla i capellà de l’Hospital Virgen del Castillo de la mateixa localitat, segons han informat fonts del Bisbat en una nota de premsa.

"Després de conèixer els presumptes fets, a començaments d’aquest mes de juliol, el bisbe va ordenar al vicari judicial de la Diòcesi de Cartagena que incoés la preceptiva investigació prèvia per aclarir els fets", apunta la nota.

Així mateix, fins a l’esclariment dels fets i "sense menyscabar el dret a la presumpció d’innocència del sacerdot", el bisbe l’haapartat temporalment de les seves responsabilitats pastorals.

Jurisdicció canònica i estatal

Notícies relacionades

Independentment que aquests presumptes fets s’estiguin investigant en la jurisdicció canònica, la Diòcesi de Cartagena ha ressaltat que "sempre actuarà davant d’aquests delictes execrables de conformitat amb el disposat a l’article 13.4 de la llei de protecció jurídica al menor i d’acord amb la política de cooperació amb la jurisdicció estatal exigida pel papa Francesc i que es reflecteix en l’article 19 del seu últim ‘Motu proprio vos estis lux mundi".

Lorca Planes reitera la seva "tolerància zero" davant d’aquest tipus de comportaments, en comunió amb el papa Francesc, i manifesta que la Diòcesi de Cartagena "continuarà adoptant les mesures necessàries per atendre aquestes denúncies".