A Cambados

Presó per a un salesià per abusos a nens en un campament de Vigo mentre dormien

El religiós va ser sorprès per diversos nens fent tocaments a altres menors

1015214-600-338

1015214-600-338

1
Es llegeix en minuts
Efe

Un jutjat de Cambados ha decretat l’ingrés a presó provisional comunicada i sense fiança d’un sacerdot salesià adscrit a l’escola María Auxiliadora de Vigo per suposats abusos a menors d’edat, van informar fonts del Tribunal Superior de Justícia de Galícia.

El jutge li imputa delictes continuats d’abusos sobre dos menors d’edat, detallen les fonts.

La Policia Nacional va detenir el religiós per suposadament fer tocaments a almenys sis menors mentre dormien en un campament d’estiu a Cambados, segons van informar a Efe fonts de la investigació.

El religiós va ser sorprès mentre feia els tocaments per altres menors i almenys tres famílies han presentat denúncia a la comissaria.

A partir d’aquí, el religiós va ser detingut i va passar a disposició del Jutjat d’Instrucció 5 de Vigo, que es va inhibir a favor dels de Cambados al tenir lloc allà els fets.

Apartat de forma immediata

La direcció de l’escola Salesianos María Auxiliadora de Vigo ha emès un comunicat en el qual assenyala que dissabte passat al matí diversos participants en un campament van indicar una educadora "alguns comportaments inadequats" per part d’un salesià.

Uns comportaments, afirma la direcció del centre en el seu comunicat, "contraris al codi de conducta per a la protecció de menors i adults vulnerables que s’aplica a tots els nostres centres".

La decisió del centre va ser apartar-lo de forma immediata de la seva feina amb els menors i es "va tractar d’aclarir" els fets amb els nois i amb les famílies, a les quals es va posar a la seva disposició i els va traslladar l’obertura d’un expedient informatiu.

Notícies relacionades

La direcció de l’escola Salesianos María Auxiliadora de Vigo també indica en el seu comunicat que es posa a disposició de la Policia i de les autoritats judicials per col·laborar "en tot el que sigui necessari".

I afegeix: "Sota cap concepte tolerem comportaments que menyscabin la integritat dels nois i noies que les famílies ens han confiat".