Robatoris impunes a Barcelona i altres notícies que has de saber avui

zentauroepp49121462 mossos190718212142

zentauroepp49121462 mossos190718212142 / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les cinc notícies que has de saber avui per estar informat:

1) Els robatoris augmenten un 31% a Barcelona. La situació ha empitjorat des del 2017, amb la decisió del Tribunal Suprem de restringir l’agreujament de les penes de furt.El Govern ha anunciat 320 mossos més als carrers de la ciutat.  Madrid, París, Roma, Londres i Nova York també pateixen les urpades del crim. Sobre aquest tema és la pregunta del dia: ¿Creu que desplegar més mossos serà suficient per millorar la seguretat?


2) Les bases de Podem exigeixen un govern de coalició i Sánchez reactiva la seva proposta que membres del partit morat s’incorporin al Govern en carteres socials, sempre que siguin especialistes en la seva àrea i no es tracti del mateix Iglesias. JxCat encara no ha decidit si votar 'no' a Sánchez o abstenir-se.


3) Bèlgica entrega avui Espanya al que va ser cònsol d’Armènia, reclamat per mafiós. Sobre Tigran Babayan pesava una ordre europea de detenció per pertànyer a una de les organitzacions criminals més grans desarticulada al nostre país i que operava a Catalunya ("Barcelona i ciutats veïnes", d’acord amb la investigació), Madrid i València, segons ha pogut saber EL PERIÓDICO.


Notícies relacionades

4) Investigació de les obres de l’estació de la Sagrera: una jutge atribueix a les presses els sobrecostos en el projecte. La magistrada detecta irregularitats, però considera que no s’ha comès malversació de fons.


5) El creador de sèries Álex Pina i el director Jesús Colmenar parlen de 'La casa de papel', la producció de parla no anglesa més vista a tot el món a la plataforma de Netflix, que avui estrena la seva tercera temporada: “Els de ‘La casa de papel’ som uns friquis", asseguren.