Considerat perillós

Detingut a Girona un lladre de diamants buscat per Holanda

La policia holandesa el buscava des del maig del 2018 i finalment ha sigut enxampat amb documentació falsa a Platja d'Aro

7a41356a-cfe3-481a-8fed-86396d21cd94-hd-web / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Policia Nacional ha detingut a Platja d’Aro (Girona) un fugitiu de la justícia holandesa que el maig del 2018 va protagonitzar, amb dos delinqüents més, un assalt amb armes en un hotel d’Amsterdam en el qual es va apoderar d’una important quantitat de diamants.

L’operació ha sigut desenvolupada per agents de la Policia Nacional de la Comissaria de Sant Feliu de Guíxols (Girona), en col·laboració amb les autoritats judicials i policials dels Països Baixos, i dels Mossos en el moment de la seva detenció.

Segons ha informat aquest divendres la Policia Nacional, el fugitiu, de 30 anys, nacionalitat holandesa, considerat perillós i pertanyent a un clan familiar especialitzat en delictes contra el patrimoni, va ser identificat i detingut en una freqüentada zona de lleure de Platja d’Aro el 6 de juliol.

Documentació falsa

Tot i que havia canviat el seu aspecte físic i va presentar als agents actuants documentació romanesa falsa, finalment es va poder confirmar la seva identitat mitjançant l’anàlisi de les seves empremtes dactilars.

L’ara detingut va protagonitzar juntament amb uns altres dos col·laboradors el maig passat del 2018 un robatori amb violència en un hotel situat als afores de la capital holandesa en el qual els assaltants es van apoderar d’una considerable quantitat de diamants durant una transacció comercial.

Després de cometre l’atracament, van fugir en un potent vehicle d’alta gamma. 

Extradició

La policia holandesa va identificar els autors materials de l’assalt, l’arrestat i una dona també de nacionalitat neerlandesa, i va registrar el pis del principal sospitós en una petita localitat del sud d’Utrecht, on es van localitzar dues armes de foc, carregadors i nombrosa munició.

Les indagacions de la policia i justícia holandesa van apuntar que aquestes persones podrien ocultar-se en una localitat de la Costa Brava.

Notícies relacionades

En el moment de la seva detenció, el delinqüent holandès va intentar fer entrega a una de les persones que l’acompanyaven d’un rellotge de luxe que portava, valorat en més de 15.000 euros, si bé els agents actuants van procedir a la seva intervenció.

El detingut, a qui li consten també antecedents per delictes d’estafa a Espanya, va ser posat a disposició de l’Audiència Nacional, que haurà de resoldre sobre la petició d’extradició.