IRREGULARITATS

Competència investiga pactes entre empreses que optaven a concursos de Salut

Obre un expedient per "possible pràctica competitiva en la contractació pública"

zentauroepp40745167 salut190719130804

zentauroepp40745167 salut190719130804 / Maria Belmez

1
Es llegeix en minuts
Efe

L’Autoritat Catalana de la Competència (ACCO) investiga possibles pràctiques anticompetitives en la contractació pública per proveir serveis mèdics, promoguda pel departament de Salut de la Generalitat, amb diverses empreses implicades.

Segons ha informat aquest divendres Competència, ahir, dia 18, inspectors d’aquesta institució van acudir a la seu d’una d’aquestes empreses, dedicada a la prestació de serveis mèdics a Catalunya, "per una possible pràctica anticompetitiva en el marc de la contractació pública, consistent en una concertació d’empreses".

Aquesta empresa, de la qual ara per ara no s’ha facilitat el nom, podria haver liderat un acord amb altres del mateix sector per acudir a una contractació pública del departament de Salut.

Expedient sancionador

Aquesta actuació inspectora és el pas preliminar en el procés d’investigació iniciat per presumptes conductes anticompetitives i no prejutja el resultat de la investigació ni la culpabilitat de les empreses inspeccionades", s’indica en la nota.

Prèviament a la inspecció, l’Autoritat Catalana de la Competència havia intentat aconseguir informació, fins i tot amb requeriments a aquesta empresa, sense èxit, per la qual cosa es va optar pel que es denomina "última ràtio", que és la inspecció in situ.

Notícies relacionades

Si finalment es troben indicis de pràctiques anticompetitives prohibides per la Llei de defensa de la competència, es procedirà a la incoació formal d’un expedient sancionador, segons han indicat les mateixes fonts.

Els acords entre competidors es consideren una infracció molt greu de la legislació de competència, que pot comportar multes de fins al 10% del volum de negocis total de les empreses infractores de l’exercici immediatament anterior al d’imposició de la multa.

Temes:

Empreses