Polèmica

KLM la fa grossa al demanar a les mares que es tapin a l'hora de donar el pit

L'aerolínia es justifica que porta passatgers amb una varietat d'orígens i assegura que "es queixen davant del personal"

undefined45837091 opinion  lactancia materna  fotografia de 123rf190603163902

undefined45837091 opinion lactancia materna fotografia de 123rf190603163902 / jfk design

2
Es llegeix en minuts
Efe

L’aerolínia holandesa KLM ha aixecat polèmica al demanar a les mares que es tapin mentre donen el pit al seu nadó durant el vol per "garantir que passatgers de tots els orígens se sentin còmodes a bord".

En un missatge a la xarxa social Twitter en resposta a una pregunta de la usuària Heather Yemm sobre la política de l’aerolínia sobre la lactància materna, la companyia va assegurar que "està permès" donar el pit en els vols de KLM, però que demanaran a les mares que es tapin "en cas que altres passatgers s’ofenguin per això".

La primera denúncia sobre aquesta política la va fer a començaments d’aquesta setmana la mare californiana Shelby Angel, que en un missatge viral a Facebook va relatar que, en un vol amb KLM de San Francisco a Amsterdam, estava donant el pit a la seva filla d’un any perquè "la calma, l’ajuda a dormir i la fa sentir-se més còmoda" durant el viatge.

"Abans d’enlairar-nos, una hostessa se’m va acostar amb una manta i em va dir que si volia continuar necessitava tapar-me. M’hi vaig negar, perquè a la meva filla no li agrada que la tapin, i això la molestaria gairebé tant com no donar-li el pit", va afegir l’afectada.

Queixa formal

Angel va presentar una queixa formal a KLM i la resposta va ser que "la reacció d’aquesta hostessa està en la línia amb la política de la companyia", la qual cosa va portar la mare a fer pública la denúncia i la resposta de la companyia holandesa.

La mare va lamentar que l’aerolínia "prefereix mantenir valors antiquats que avergonyeixen els cossos de les dones" i va instar altres mares a no volar amb KLM si pretenen donar el pit al seu nadó durant el viatge.

Un portaveu de la companyia va remarcar que l’aerolínia internacional transporta passatgers amb varietat d’orígensi va assegurar que "es queixen davant del personal" de cabina si veuen una mare donar el pit.

"Per mantenir la pau a bord, en tals casos, mirarem de trobar una solució que sigui acceptable per a tothom i que mostri respecte per a la comoditat i l’espai personal de tots els viatgers. Això pot incloure demanar a una mare que es tapi el pit", va afegir.

Crítiques

Notícies relacionades

Des d’aquest dimecres, la companyia està rebent una allau de crítiques a les diferents xarxes socials, majoritàriament exigint traslladar a un altre seient el passatger que es queixi, i no la mare que està alletant el nadó, i lamentant que la companyia "no recolzi" la lactància materna.

Desenes de dones de diferents països estan compartint en el compte oficial de Twitter de KLM fotografies seves donant el pit al seu nadó com a gest de protesta, algunes tapant-se la cara amb un mocador assegurant amb ironia que estan "cobertes" com demana l’aerolínia. 

Temes:

Nens Aerolínies