AGRESSIÓ A BURGOS

El fiscal demana 39 i 40 anys per als tres exjugadors de l'Arandina per violar una menor

El ministeri públic no només imputa un delicte d'agressió a cada acusat, sinó també dos més com a cooperadors

Els processats van ser arrestats el desembre del 2017 i van estar a la presó durant tres mesos

zentauroepp41289800 graf1598  aranda de duero  burgos   12 12 2017   salida de l171213084014

zentauroepp41289800 graf1598 aranda de duero burgos 12 12 2017 salida de l171213084014 / Paco Santamaria

2
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat

La Fiscalia Provincial de Burgos demana penes de 39 i 40 anys de presó per a cadascun dels tres exjugadors de l’Arandina CF per haver violat una menor el 24 de novembre del 2017, quan tan sols tenia 15 anys. A cada un d’ells se’ls atribueixen tres delictes continuats d’agressió sexual a menor de 16 anys, tot i que dos d’ells són en concepte de cooperadors necessaris. És a dir, se’ls imputen individualment els actes també realitzats pels altres processats.

El ministeri públic dirigeix així el seu escrit dequalificació provisional contra els processats Carlos Cuadrado ‘Lucho’, de 24 anys; Víctor Rodríguez ‘Viti’, de 22, i Raúl Calvo, de 19, tots ells arrestats el desembre del 2017 per fets ocorreguts un mes abans. Dos dies després de la seva detenció,van ingressar a la presó. S’hi van estar tres mesos fins que els van posar en llibertat sota fiança i amb càrrecs.

En l’escrit, l’acusació pública considera que els tres processats mantenien contactes telefònics i mitjançant les xarxes socials, sobretot per WhatsApp, des del setembre del 2017 amb la menor, a qui ja coneixien abans i que ja sabien quants anys tenia.El seu objectiu era convèncer-la per mantenir-hi relacions sexuals.

Al domicili dels acusats

Va ser el 24 de novembre del 2017 quan l’adolescent va acudir al domicili dels tres encausats, on, després d’una conversa, va ser obligada a mantenir relacions sexuals amb tots ells al saló de la casa. Després, l’acusat Raúl Calvo la va conduir a un dormitori de la vivenda, on la jove va haver de "suportar" una altra relació sexual, segons sosté la fiscalia.

Notícies relacionades

Per a l’acusació pública, els fets, que havia denunciat la jove en una comissaria de Madrid, constitueixen un delicte contra la llibertat sexual, un delicte continuat d’agressió sexual a una menor de 16 anys i dos delictes més d’agressió sexual, en tots dos casos també a la menor de 16 anys però com a cooperadors necessaris. D’aquesta manera, reclama per a Raúl Calvo un total de 40 anys de presó i per a Carlos Cuadrado i Víctor Rodríguez, 39 anys.   

La fiscalia també sol·licita 10 anys de llibertat vigilada per a cada encausat i, com a responsabilitat civil, exigeix que els processats indemnitzin conjuntament i solidàriament la menor, a través dels seus pares, en 50.000 euros pel mal moral causat. De forma independent, a més, demana que Raúl Cuadrado desemborsi 20.000 euros més pel mal moral produït a l’adolescent. El ministeri públic estableix que el judici es desenvolupi a porta tancada per a la protecció no només de la víctima, sinó també dels menors que hauran de testificar durant la vista que s’haurà de fixar a l’Audiència de Burgos.

Temes:

Violadors