AGRESSIÓ RACISTA

Una parella, insultada en un tren a Bilbao amb el crit de "¡micos!"

"No sé què li va passar, va començar a dir que els negres no servim per a res, que només hem vingut a Espanya a viure sense treballar i que només servim per destruir coses", explica un dels nois.

y2matecom---agresion racista en el transporte publico de bilbao al grito de monos qpp2kw jgle 360p vid 10 213647 / periodico

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’1 de juliol passat, cap a les 21.40, en un tren en direcció Bilbao (Biscaia), va tenir lloc una agressió racista per part d’una dona cap a uns nois que eren allà quan ella va pujar. La dona és professora en una escola de Deusto (Bilbao).

Un dels nois va explicar a Es Racismo el que havia passat: “Érem al tren i el meu amic i jo vam posar els peus en uns seients lliures. Als 10 minuts va entrar una dona al tren i ens va començar a dir que aquest és un món de dones i que no hi ha lloc per a masclistes”.

“No en vam fer gaire cas i vam seguir amb les nostres coses”, continua, “la dona no parava de parlar sobre el masclisme i vam decidir moure’ns a un altre lloc”. Però això no va evitar que la dona els seguís i continués amb els insults, fins aquell moment centrats en el masclisme. “Quan ens vam moure, la dona va venir just al nostre costat i li vaig preguntar si hi havia algun problema”, comenta. “Em va dir que no volia que poséssim les nostres cames al tren i vam dir que d’acord. Les vam treure. Al cap de 5 minuts ens va començar a gravar”.

Els va dir que volien violar-la

Notícies relacionades

Davant de l’actitud de la dona, un dels nois es va enfadar i li va preguntar per què els estava gravant. La resposta va deixar els nois descol·locats, “va dir que era perquè jo era un masclista i que la meva intenció era violar-la”. Després d’aquesta afirmació, el noi va contestar que eren en un tren i la resta del vagó sabia que no havien fet absolutament res.

Tot seguit, no sap ben bé què va passar però la dona va esclatar en un discurs racista molt més explícit: “No sé què li va passar, va començar a dir que els negres no servim per a res, que només hem vingut a Espanya a viure sense treballar i que només servim per destruir coses”. Cada vegada s’encenia més i deia coses com que “en aquest país no hi pintem res i que ens en tornem al nostre”, relaten els nois i asseguren que els va dir “micos”. Després d’aquest espectacle lamentable, una vegada van arribar al seu destí la dona va marxar sense que aquesta agressió tingués cap conseqüència.

Temes:

Racisme