A Burgos

Violada una noia en una falsa entrevista de feina com a recepcionista d'un spa

L'agressor, que ha sigut detingut, publicava anuncis de falses ofertes a conegudes pàgines de recerca de feina

burgos-editado / periodico

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Agents de la Policia Nacional han detingut a Burgos un home de 45 anys com a presumpte autor de la violació a una noia amb qui va contactar sota el pretext d’una falsa oferta de feina. La víctima va ser agredida sexualment a l’interior d’un spa on ella pensava que treballaria com a recepcionista.

El mes d’abril passat, la Policia Nacional va tenir coneixement de l’existència d’un home que utilitzava fòrums i conegudes pàgines de recerca d’ocupació per publicar anuncis de falses ofertes de feina per a cambreres, recepcionistes o massatgistes. Gairebé tots aquests anuncis contenien un component eròtic i oferien un sou elevat.

Quan les candidates trucaven per interessar-se pel lloc, una suposada secretaria, que va resultar ser el mateix detingut, els sol·licitava per WhatsApp fotografies d’elles mateixes nues o amb molt poca roba. Posteriorment concertaven una cita amb el presumpte cap perquè poguessin conèixer-se i perquè ell veiés com s’espavilaven en el camp de treball que sol·licitaven.

Les víctimes, noies

En aquesta entrevista, el detingut, prevalent-se de la superioritat que li atorga ser el presumpte cap que decideix si contracta les candidates, i aprofitant la ignorància i la joventut de les víctimes, intentava obtenir favors sexuals d’elles, provant de dur a terme tocaments i actes sexuals contra la seva voluntat. També ho feia de forma sorprenent si no accedien a les seves pretensions, i arribava fins i tot a fer ús de la força i la intimidació si era necessari.

Prometia uns 2.000 euros pel lloc de treball

En el transcurs de la investigació, i a causa del  ressò mediàtic que va provocar aquest assumpte, una noia es va posar en contacte amb la Policia Nacional per denunciar una agressió sexual que havia patit feia uns quatre anys i l’agressor de la qual resultaria ser l’investigat, que hauria utilitzat el mateix mètode.

La denunciant va manifestar en la seva declaració que va veure un anunci en una pàgina web on s’oferia un lloc de recepcionista en un spa. Quan va provar d’obtenir més informació sobre el lloc, una presumpta empleada va contactar amb ella i li va indicar que la feina consistia en la recepció de clients en un spa eròtic i que, a més, podia fer si volia alguns massatges eròtics a certs clients sense que aquests poguessin tocar-la. Per aquest servei cobraria uns 2.000 euros. També li va indicar que, si li interessava el càrrec, hauria d’organitzar una cita amb el cap perquè la conegués i determinés si era apta per a l’acompliment de la feina. La víctima va explicar que es va sotmetre a l’agressió per por de patir alguna cosa pitjor.

Més víctimes

Dos dies més tard la víctima es va personar a una boca del Metro de Madrid on havia quedat amb el presumpte cap. Des d’allà van anar a un spa eròtic i, una vegada a l’interior i aprofitant que no hi havia ningú més en aquell moment, li va indicar que havia de tocar-lo per veure com s’espavilava en l’ambient, a la qual cosa la víctima es va negar. En aquell moment va ser quan l’individu va procedir a la violació.

Notícies relacionades

Des d’aquell moment, els investigadors han intentat localitzar més víctimes, tot i que la majoria d’elles no han interposat denúncia per vergonya, per por o per sentiment de culpabilitat.

Finalment, i després de diverses gestions, els agents el van localitzar a la ciutat de Burgos i el van arrestar com a presumpte autor d’un delicte contra la indemnitat sexual, i va passar a disposició del Jutjat d’Instrucció de Guàrdia de Burgos.

Temes:

Violadors