DISSABTE PASSAT

Un barranquista mor ofegat en una cascada a Osca

L'home, de 54 anys, va quedar bloquejat mentre descendia el barranc d'Estriviella, a la vall d'Hecho

helicoptero

helicoptero

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Un barranquista, L.F.A.T., de 54 anys i de València, ha mort ofegat en una cascada aquest dissabte quan descendia elbarranc d’Estriviella, a la vall d’Hecho (Osca), segons ha informat la Guàrdia Civil.

Cap a les 17.55 hores es va rebre un avís a la central de 062 de la Guàrdia Civil informant que un barranquista, mentre feia el descens d’aquest barranc en companyia d’una altra persona, s’havia quedat bloquejat enl’últim ràpel sota una cascada, i no podia continuar descendint els 18 metres que li quedaven. L’aigua, finalment, va provocar que s’ofegués.

Hi van acudir especialistes de la Secció de Rescat i Intervenció a la Muntanya (SEREIM) de Jaca, de la Unitat Aèria d’Osca i un infermer del 061. A l’arribar a la zona, en un primer vol no es va localitzar la persona accidentada, per la qual cosa es va decidir arribar-hi a peu.

Penjat sobre la cascada

Notícies relacionades

Una vegada localitzat el van trobar estirat al peu de la cascada, ja que havia sigut localitzat abans per dos agents de la Guàrdia Civil d’Osca que es trobaven fora de servei fent el mateix descens, que havien tallat la corda que el mantenia penjat sobre la cascada. Així mateix, havien intentat reanimar-lo mitjançant maniobres RCP sense aconseguir-ho.

Després de ser valorat pel sanitari, va ser introduït en una llitera i evacuat en helicòpter fins a la localitat de Jaca, on va ser recollit per l’empresa funerària.