Mor Juan Ignacio Blanco, el criminòleg de la conspiració del 'cas Alcàsser'

Juntament amb el pare d'una de les nenes assassinades, Fernando García, va defensar teories alternatives sobre el triple crim que va commoure Espanya

juan-ignacio-blanco

juan-ignacio-blanco

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

El criminòleg i periodista Juan Ignacio Blanco, conegut per les seves polèmiques investigacions del 'cas Alcàsser', ha mort a Madrid, segons informa 'El Confidencial'. L’investigador va ser la mà dreta de Fernando García, pare d’una de les tres nenes (Míriam) violades i assassinades el 1992, en les indagacions paral·leles a les oficials.

Notícies relacionades

Juan Ignacio Blanco i Fernando García van sembrar dubtes sobre la investigació de la Guàrdia Civil del triple assassinat –pels que només ha complert condemna Miguel Ricart– i van defensar teories consparanoiques que mai s’han arribat a demostrar. Tots dos, que van disfrutar de molta popularitat els 90, van difondre les seves conclusions a través de múltiples aparicions en televisió. 

La mort del criminòleg arriba en un moment en què el 'cas Alcásser' torna a estar en primer pla mediàtic per un documental de Netflix sobre el crim que va commoure Espanya.