PICABARALLA ENTRE SOCIS DEL GOVERN

La gestió de l'incendi de l'Ebre provoca un nou xoc entre JxCat i ERC

Els republicans esborren de la seva web l'article d'un dirigent crític amb la tasca de Buch

Els neoconvergents retreuen als seus socis de Govern la gestió dels 'menes'

zentauroepp48839860 primer pla del conseller d interior  miquel buch  atenent el190630191610

zentauroepp48839860 primer pla del conseller d interior miquel buch atenent el190630191610 / Roger Segura

4
Es llegeix en minuts
El Periódico

La gestió de l’incendi que ha calcinat unes 6.000 hectàrees de les comarques de la Ribera d’Ebre, les Garrigues i el Segrià, així com els recents casos de menors tutelats acusats d’intents de violació, han generat un nou xoc entre els dos socis del Govern, JxCat i ERC. Després d’haver necessitat diversos dies per estabilitzar l’incendi i haver-se aixecat finalment la prohibició de la sega, que havia irritat alguns agricultors, a Esquerra han aparegut veus crítiques amb la gestió del conseller d’Interior, Miquel Buch, de JxCat.

En concret, el president de la sectorial de seguretat, emergències i protecció civil d’ERC, Ricard Ruiz, que ha sigut professor de l’Escola de Policia de Catalunya, ha exposat les seves crítiques cap a Buch en un article a la web dels republicans, que ha sigut posteriorment esborrat en vista de la polèmica que estava suscitant.

No obstant, les crítiques no han passat desapercebudes a JxCat, i el seu regidor de l’Ajuntament de Badalona David Torrents, que ha exercit professionalment en el cos delsMossos d’Esquadra, ha escrit a Twitter: "Curiós l’article d’avui del president de la sectorial de seguretat, emergències i protecció civil d’ERC, on criticava la falta d’efectius dels Mossos i deia textualment que tot no era culpa del 155".

Sense crítiques al 155

Torrents s’ha fet ressò d’altres articles a la web d’ERC en els quals no hi ha "cap crítica" per l’aplicació del’article 155 de la Constitució i "els problemes que va ocasionar al cos dels Mossos", ni per la falta d’agents "per culpa de l’Estat", ni tampoc per la "poca transparència de l’Estat" amb els atemptats gihadistes de l’agost del 2017 a Barcelona i Cambrils.

"Com a mosso, m’agradaria que el president de la sectorial d’ERC expliqués l’article que ha esborrat avui. Ricard Ruiz no pot tirar la pedra i amagar la mà. Quan vulgui podem debatre el tema. ¡Tot el recolzament a Bombers, Emergències i Mossos pel treball fet!". sentencia Torrents.

A partir d’aquests tuits, el portaveu de JxCat al Parlament, Albert Batet, dirigent afí a l’expresident Carles Puigdemont ha retret als republicans la seva actitud i una altra polèmica d’aquesta setmana que afecta una conselleria d’ERC: "El mal ja està fet. Incomprensible, perquè se suposa que els socis d’un Govern han de ser solidaris. Sobretot quan es tracta de gestionar uns recursos que no arriben enlloc. Que l’hi preguntin a qui tingui la responsabilitat en el Govern dels menors tutelats", ha escrit Batet a Twitter, un missatge que ha compartit el mateix Puigdemont des del seu compte personal.

Notícies relacionades

Batet s’ha referit així veladament a la detenció d’un menor tutelat acusat de tocaments i d’intentar violar una noia la matinada de dissabte en un carrer d’El Masnou, si bé els acompanyants del noi li van recriminar la seva actitud i se'l van emportar abans que cometés l’agressió.

Es dona la circumstància que poc abans també havien sigut detinguts dos menors tutelats més, en aquest cas a Canet de Mar, acusats d’una agressió sexual de matinada a una jove, major d’edat, en aquesta localitat. Fonts de JxCat han mostrat la seva preocupació pels successos relacionats amb aquests menors tutelats i han posat en qüestió la gestió del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, en mans del conseller republicà Chakir el Homrani.