PER PRIMERA VEGADA EN 13 ANYS

L'ozó troposfèric supera el nivell d'alerta a Catalunya

davidtriadutancada

davidtriadutancada

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Aquest divendres, la Xarxa de Vigilància i Prevenció de la Contaminació Atmosfèrica ha mesuratnivells molt elevats d’ozó troposfèric –un gas contaminant que pot tenir efectes adversos per a la salut quan es troba en concentracions superiors a les habituals– en algunes zones de Catalunya, que han superat el nivell d’alerta a la població per primera vegada en 13 anys.

En un comunicat, la Conselleria de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat ha explicat que el nivell d’alerta s’ha superat a tres estacions: al Montseny, Santa Maria de Palautordera i Sant Celoni, i ha recordat que l’última vegada que s’havia produït va ser el 2006 a Vilanova i la Geltrú.

A més, a les estacions de Rubí, Granollers, Tona, Manlleu i Vic s’ha sobrepassat el nivell d’informació a la població, i la conselleria ha assenyalat que la “radiació solar i les altes temperatures han afavorit l’augment d’aquest contaminant atmosfèric”.

Des de dimarts

La Generalitat manté actiu l’avís preventiu per contaminació atmosfèrica que va declarar dimarts a tot Catalunya per nivells moderadament elevats de partícules en suspensió de diàmetre inferior a 10 micres, a què aquest divendres s’ha afegit un altre avís per nivells moderats de diòxid de nitrogen a la conurbació de Barcelona.

Notícies relacionades

Ha advertit que les persones amb problemes de cor i pulmons, els nens en edat preescolar, nadons i dones embarassades són especialment sensibles als efectes de l’ozó, i ha afirmat que amb la superació del nivell d’alerta la població sensible ha d’evitar fer exercici físic a l’exterior.

L’àrea de Barcelona també es troba des d’aquest dijous en estat d’avís preventiu per contaminació de micropartícules i NO2. 

Temes:

Contaminació