Buch la diu grossa: afirma que el suport de l'Exèrcit és el d'un "país veí"

Un total de 230 efectius de la Unitat Militar d'Emergències s'han desplaçat a Catalunya des de Saragossa i València

zentauroepp48810724 el conseller d interior  miquel buch  at n els mitjans de co190627183507

zentauroepp48810724 el conseller d interior miquel buch at n els mitjans de co190627183507 / Anna Ferras

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El conseller d’Interior de la Generalitat, Miquel Buch, ha dit que l’ajuda rebuda de la Unitat Militar d’Emergències, amb seu a Saragossa, així com la del Ministeri d’Agricultura, és una ajuda que Catalunya també oferiria a un veí: "Igual com faríem exactament nosaltres, per descomptat".

[Seguiu les últimes notícies sobre l’incendi de Tarragona en directe.]

"Quan un país té un foc i s’expandeix, ens ajudem mútuament amb els veïns. Si fóssim a l’Empordà ho faria França, però ara estem al costat de l’Estat espanyol", ha sentenciat en declaracions als mitjans el matí d’aquest dijous des de Vinebre (Tarragona), a prop de l’incendi que crema des de dimecres a la comarca de la Ribera d’Ebre.

Ha dit que a la nit els efectius aeris no han pogut treballar i que a primera hora del matí no se sap exactament les hectàrees que hi ha cremades --tot i que ha assegurat que són més de 4.000-- i que l’estratègia és acorralar el foc a la C12 i deixar-lo morir per tancar el flanc esquerre.

Primera vegada en cinc anys

També ha anunciat que els agents rurals van diagnosticar dimecres que l’origen ha sigut un femer d’una granja. Ha dit que el cos de Bombers ha fet "un gran treball" en una situació complexa i ha previst que les altes temperatures d’aquesta jornada no ajudin.

Aquesta és la primera vegada des de fa cinc anys que aquesta unitat militar actua a Catalunya. L’última vegada va ser l’octubre del 2014 per a l’extracció d’aigua dels túnels de l’AVE a Girona, inundats per un episodi excepcional de pluges.

La Delegació del Govern a Catalunya va informar la nit d’aquest dimecres que l’UME, que pertany a les Forces Armades, acudia a la crida i se sumava a les tasques d’extinció del foc a petició del Govern presidit per Quim Torra

Notícies relacionades

S’han desplaçat a Catalunya des de Saragossa 120 efectius de l’UME i 110 ho fan el dia d’avui des de València. En total, hi haurà dotze autobombes, quatre camions nodrissa i màquines de moviments de terra per col·laborar en les tasques d’extinció. També treballen quatre mitjans aeris del Ministeri d’Agricultura: un amfibi, dos avions de càrrega a terra i un de comunicació.

El president de la Generalitat s’ha desplaçat aquest dijous a la Ribera d’Ebre per seguir els treballs d’extinció de l’incendi iniciat dimecres a la Torre de l’Espanyol, on s’ha reunit amb els encarregats de l’operatiu.