LA INVESTIGACIÓ

La fermentació de fems mal emmagatzemats va desencadenar l'incendi

Els Agents Rurals atribueixen l'origen de les flames a una granja de gallines de la Torre de l'Espanyol

El munt de purins va fer autocombustió pel gas metà i es va crear una flama que es va estendre

e5da6570-e926-434c-814a-daf252a7181b-hd-web / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El devastador foc que crema des d’aquest dimecres a la comarca de la Ribera d’Ebre va començar en una granja de gallines a la Torre de l’Espanyol, segons les primeres investigacions del cos d’Agents Rurals.

[Segueixi aquí en directe les últimes notícies sobre l’incendi en Ribera d’Ebre.]

El conseller Miquel Buch informa de l’evolució de l’incendi / ROGER SEGURA (ACN)

El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha declarat aquest dijous, des del centre de control avançat,  que les flames es van originar a l’explotació avícola "per l’acumulació de fems i de gas metà". La forta calor i la combinació de materials combustibles va acabar desencadenant la ignició. 

El director dels Agents Rurals, Marc Costa, ha declarat a RAC-1 que els fems amuntegats "no estaven ben emmagatzemat". "La hipòtesi principal –ha afegit Costa– amb la qual treballem és que el femer va fer autocombustió, es va crear una flama que es va estendre, va atrapar combustible fi i, a partir d’aquí, va començar l’incendi".

Massa dies

Notícies relacionades

"Obrirem les diligències que corresponguin i farem una denúncia administrativa. Considerem que feia massa dies que aquests purins eren allà i això ha permès la fermentació que ha desencadenat l’incendi", assegura el responsable dels Agents Rurals.

Costa ha recordat que "no és la primera vegada que passa. Aquesta vegada ha provocat un incendi considerable i hauríem de començar a plantejar-nos incorporar alguna mesura de prevenció d’incendis en aquest sentit".