risc de foc

Catalunya tanca tres zones de muntanya després de 416 incendis en tres dies

La Generalitat ho ha acordat per l'onada de calor extrema que afronta la comunitat

zentauroepp34933779 bombers190426184500

zentauroepp34933779 bombers190426184500 / Tjerk van der Meulen

1
Es llegeix en minuts

La Generalitat tancarà a partir de demà els accessos als massissos del Montsec, el Montsant i els Ports de Tortosa al disparar-se el risc d’incendi per l’onada de calor extrema que afronta Catalunya, després que en els últims tres dies s’hagin registrat 416 focs forestals en tota la comunitat.

Amb la previsió que l’onada de calor elevi els termòmetres a temperatures extremes tres dies consecutius, la Generalitat ha acordat mantenir la prealerta del pla d’incendis, tancar els accessos a aquests tres massissos muntanyosos i anul·lar algunes rutes d’activitats juvenils, segons ha informat Protecció Civil.

El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha demanat aquest dimecres al Parlament que s’extremi la precaució, després que entre diumenge passat, 23 de juny, fins a les 23.00 hores d’ahir dimarts s’hagin registrat a Catalunya 416 incendis.

En una reunió del comitè tècnic de seguiment, Protecció Civil ha acordat mantenir la prealerta del pla d’incendis i l’alerta per l’onada de calor, ja que el Servei Meteorològic de Catalunya preveu que a gairebé totes les comarques catalanes es puguin superar temperatures extremes durant tres dies consecutius.

Els dies més complicats, segons les previsions de la Generalitat, seran demà dijous i especialment divendres.

Davant d’aquesta situació, l’Agència de Salut Pública de la Generalitat ha acordat mantenir la fase dos d’alerta del seu pla d’actuació per prevenir els efectes de les onades de calor, el Sistema d’Emergències Mèdiques ha reforçat la central de coordinació del telèfon 061 per atendre població vulnerable i Protecció Civil ha demanat als ajuntaments que disposin una vigilància especial per a les persones de més de 75 anys sense recolzament familiar.

Pla Alfa

Notícies relacionades

A causa del risc d’incendi, els Bombers han engegat un dispositiu especial de seguiment i resposta per evitar la simultaneïtat de focs i els agents rurals han activat el pla Alfa en nivell 3 a diverses comarques, especialment a Lleida, que comportarà que demà es tanqui el Massís del Montsec i divendres els del Montsant i els Ports de Tortosa.

A les comarques lleidatanes del Segrià, l’Urgell, la Segarra i el Solsonès i a la barcelonina de l’Anoia, on està vigent el pla Alfa en nivell 3, també s’han anul·lat les rutes de les activitats de joventut.