El Govern anuncia mesures per frenar el consum d'alcohol en joves

Les accions seran preventives i no punitives, com va proposar la comissió mixta del Congrés i Senat

zentauroepp44843012 graf3052  madrid   31 08 2018   la alta comisionada para la 180831162701

zentauroepp44843012 graf3052 madrid 31 08 2018 la alta comisionada para la 180831162701 / Chema Moya

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La ministra de Sanitat en funcions, María Luisa Carcedo, va avançar aquest dilluns que el seu departament treballa en un "ampli ventall" de mesures, de cara a la pròxima legislatura, orientades a prevenir el consumd’alcohol per part de menors.

"Es tracta de persuadir els nostres joves i no castigar-los, i es tracta de convèncer la societat que no pot banalitzar-se una pràctica amb conseqüències tan grans per a la salut individual i per al conjunt de la societat", va manifestar en la inauguració de la Primera Trobada d’Investigacions en Addiccions.

En la legislatura anterior, la comissió mixta Congrés-Senat per a l’estudi del problema de les drogues va aprovar un informe informe destinat a servir com a base a una futura llei de l’alcohol, que incloïa sancions per als pares, però no sembla que les intencions del Ministeri de Sanitat en funcions vagin per aquí. Així, preguntada per si la futura norma inclourà mesures punitives contra els adolescents o els seus progenitors, Carcedo va respondre: "Depèn de què sigui el punitiu, totes les lleis porten la part sancionadora, però l’enfocament no pot ser aquest,l’objectiu no pot ser això".

Detecció i orientació

"S’ha de tenir capacitat de detecció, inspecció, però el més important és que socialment s’assumeixi que no es pot vendre alcohol a menors i, tant pares com els adults que interfereixen en la vida dels nens, tot ha de tenir aquesta orientació de risc per als joves", ha afegit.

Notícies relacionades

L’última enquesta sobre el tema assenyala que l’actual edat d’inici en el consum se situa entre els 14 i 15 anys, i només l’any 2016 uns 6.000 menors van patir un coma etílic.

L’alcohol és la droga consumida entre els adolescents. El 76% va consumir alcohol en alguna ocasió l’últim any i més del 60% l’últim mes.