ESDEVENIMENT BENÈFIC

Sopar de gala contra la prostitució al Teatro Real de Madrid: Vestit llarg, esmòquing i 200 euros el cobert

Els beneficis aniran destinats a l'associació APRAMP d'ajuda a les víctimes i supervivents del tràfic sexual

Rocío Mora, la directora de l'ONG, mira de portar així el seu missatge a "jutges, polítics, empresaris i homes de negocis"

zentauroepp48736921 sociedad para un tema de vanesa lozano mujeres prostituidas 190623154600

zentauroepp48736921 sociedad para un tema de vanesa lozano mujeres prostituidas 190623154600

2
Es llegeix en minuts
Luis Rendueles
Luis Rendueles

Redactor

Especialista en sucesos, investigació

ver +
Vanesa Lozano
Vanesa Lozano

Redactora

Especialista en Sucesos

ver +

Les dones hauran de portar vestit llarg; els homes, esmòquing o vestit fosc. Tots hauran pagat 200 euros pel sopar de luxe alSaló de Ball del Teatro Real de Madrid. A l’entrada, hi haurà 'photocall' amb alfombra vermella. I allà, en aquest formidable espai de sis metres d’altura on es reprodueix el cel de Madrid, entre els jutges, polítics i empresaris vestits de gala hi haurà també, encara que ells no ho sàpiguen, algunes dones supervivents del tràfic sexual, persones que van ser obligades a prostituir-se i després van ser rescatades per l’Associació per a la Prevenció i Reinserció de la Dona Prostituïda (APRAMP).

Uns 200 "jutges, advocats, empresaris, polítics i homes de negocis" participaran dilluns a la nit en un sopar de gala benèfic per recaptar fons per a aquesta oenagé, que porta 25 anys rescatant dones prostituïdes a carrers, pisos i bordells. Rocío Mora, la seva directora, va indicar a EL PERIÓDICO que "es mira de trencar el mur, arribar a aquestes persones que no han sentit parlar del tràfic de dones, no saben què és l’esclavitud sexual, no ho han vist. Són empresaris, càrrecs de responsabilitat... i volem implicar-los també en això. A les campanyes que fem normalment aquestes persones no hi són".

Vestits fets per víctimes del tràfic

Rocío Mora assumeix el risc que aquesta iniciativa, inèdita a Espanya, de posar el tràfic sexual als salons de l’alta societat, pugui recordar aquella pel·lícula de Luis García Berlanga, "Plácido", en què els rics asseien un pobre a la seva taula per Nadal. "Sabem que correm aquest risc, que alguns poden pensar que això és una cosa rància, però entenem que és una cosa imaginativa i que val la pena. El sopar de gala culmina un treball de quatre mesos. Moltes portarem aquella nit vestits fets per dones supervivents del tràfic sexual i serà també una oportunitat de donar a conèixer el seu nou treball, la seva nova vida". L’important, assegura Mora, és continuar "visibilitzant la lluita contra el tràfic de dones".

Saló del Teatro Real de Madrid on es realitzarà la gala. / AMPRAP

En aquests 25 anys de lluita contra el tràfic, APRAMP ha detectat i rescatat a centenars de víctimes a tot Espanya, algunes menors d’edat. A Madrid hi tenen una casa refugi per a aquestes últimes. Algunes d’elles són ara "mediadores", que miren de rescatar altres dones explotades sexualment. També han obert un taller de formació i costura a Madrid pel qual passen cada any "unes 48 dones supervivents" rescatades de la prostitució. Allà aconsegueixen aprendre un ofici i algunes són realment bones. De fet, han col·laborat amb modistes de primer nivell com Modesto Lomba, Ulises Mérida i Manu Fernández.

Tot ple

Notícies relacionades

Ja no hi ha places per al sopar benèfic del Teatro Real, apadrinada per l’advocada Cruz Sánchez de Lara. Tots els coberts estan venuts. Molt a prop del Teatro Real, als carrers del centre de Madrid, com als de la resta del país, hi haurà aquella mateixa nit dones forçades a llogar el seu cos.

Espanya continua sent una potència en el tràfic de dones, el tercer país del món en proporció, només superat per Tailàndia i Puerto Rico, segons les dades de l’ONU. Les dades oficials parlen de 50.000 dones prostituïdes a Espanya, on el 39 per cent dels homes ha pagat en alguna ocasió per tenir sexe, un negoci mafiós que mou uns cinc milions d’euros cada dia al nostre país.