03 jul 2020

Anar al contingut

SOLSTICI D'ESTIU

Així es presenta el cap de setmana «més perillós de l'any»

510.000 vehicles es desplaçaran des de l'àrea metropolitana cap a municipis de la Costa Brava i la Costa Daurada

Els Mossos realitzaran 900 controls de drogoalcoholemia i els Bombers de la Generalitat augmentaran el nombre d'efectius

Gisela Macedo

Així es presenta el cap de setmana «més perillós de l'any»

Aquest cap de setmana serà “possiblement, el més perillós de l’any”, segons va declarar aquest dijous el conseller d’Interior, Miquel Buch. Les tres principals causes que va apuntar són el gran volum de desplaçaments, la pujada de les temperatures, la disminució de la humitat i un fort vent que coincidiran amb la celebració de la revetlla de Sant Joan, la nit en què s’efectuen més trucades al 112, juntament amb la de Cap d’Any.

Aquests dies està prevista una mobilització de 510.000 vehicles que es desplaçaran des de l’àrea metropolitana de Barcelona fins a municipis costaners de tot el territori. L’operació sortida començarà aquest divendres a les 15 hores i es preveu repartida entre aquesta mateixa tarda i dissabte al matí. A més, durant la tarda i nit del diumenge 23 també hi haurà un gran nombre de desplaçaments a tot el territori amb motiu de la revetlla.

Retencions de trànsit

El Servei Català de Trànsit pronostica que les vies més conflictives seran aquelles que van en direcció a la Costa Brava i la Costa Daurada, i la major part de les retencions es concentraran a l’AP-7 nord a Mollet-La Roca, Sant Celoni i Maçanet; a l’AP-7 sud a Altafulla i Martorell, i a la C-32 nord a Mataró. 

Per la seva banda, l’operació tornada es durà a terme dilluns 24 de juny, quan el major nombre de retencions es concentrarà previsiblement entre les 18 i les 22 h, especialment a l’AP-7, C-32, N-340, C-65, C-31 nord, C-15 i C-16, aquestes últimes per les festes de la Patum de Berga.

Controls a Sant Joan

Els Mossos d’Esquadra han anunciat que realitzaran un total de 900 controls de drogoalcoholemia en tot aquest cap de setmana llarg. Per Sant Joan, establiran 52 controls des de les 22 hores del dia 23 fins a les 10 hores del dia 24 de juny, amb la participació de 297 efectius de trànsit.

A més, amb motiu de la revetlla, els Bombers de la Generalitat han previst un dispositiu de reforç de personal de guàrdia compost per 172 efectius que se sumaran a la dotació habitual entre les 16 hores de diumenge i les 7 hores de dilluns. L’any passat, els bombers van atendre un total de 862 serveis en aquesta data.