Sindicat Llogaters denuncia la «greu crisi habitacional» a l'Hospitalet

La plataforma afirma que el preu del lloguer ha augmentat un 40% en els últims quatre anys, i ha criticat la «inacció» del govern municipal

alquiler

alquiler

1
Es llegeix en minuts

El Sindicat de Llogaters ha denunciat aquest dimecres la “greu crisi habitacional” a l’Hospitalet de Llobregat (Barcelona) on, afirmen, el preu del lloguer ha augmentat un 40% en els últims quatre anys, i ha criticat la “inacció” del govern municipal.

En una roda de premsa davant l’ajuntament del municipi, juntament amb la PAH, el Centre d’Estudis de l’Hospitalet i dos veïns en situació d’emergència, la portaveu del Sindicat, Irene Sabaté, ha denunciat les polítiques urbanístiques i de vivenda del consistori i ha criticat que “davant de l’emergència no fan res i tampoc prevenen les situacions de cronificació de l’exclusió”.

La portaveu ha exigit “que s’apliqui la llei”, amb referència a la 24/2015 que estableix que en cas de desnonament sense alternativa habitacional l’administració o els grans propietaris de l’immoble són responsables de proveir-ne una.

Segons Sabaté, la política de vivenda de l’Ajuntament és “totalment incoherent, basada a atreure de forma acrítica les inversions de tipus especulatiu” i ha posat en dubte “el mantra que les inversions serveixen per recaptar més impostos que reverteixin en la població”,ja que “no estem veient que es treballi per construir o posar a disposició vivenda pública de lloguer”.

El sindicat ha exemplificat la situació que es viu a l’Hospitalet amb els casos de dos veïns, Rachid i Ali; el primer va patir, juntament amb la seva parella i els seus tres fills, un desnonament amb data oberta el passat 21 de maig i, després d’unes setmanes en un apartament turístic ofert pels serveis socials, demà se’ls acaba el termini per ser-hi i “encara no tenen on anar”.

Notícies relacionades

Per la seva part, Ali té un desnonament amb data oberta des d’aquest dilluns i, malgrat que el propietari de la seva llar és un gran propietari de vivendes que segons la llei 24/2015 l’hauria d’oferir una alternativa, ni aquest ni l’ajuntament, denuncia el sindicat, s’han responsabilitzat del seu cas.

Per al sindicat, l’ajuntament és responsable tant per acció com per omissió, i a més d’assenyalar les polítiques de vivenda i urbanisme ha criticat la “desatenció” a les famílies desnonades així com els serveis “inadequats”, com l’alberg municipal on són reallotjades les famílies.