Un assassí masclista, en llibertat condicional, sospitós de matar una altra dona a Còrdova

L'home, de 46 anys, va acabar amb la vida de la seva dona, de 49, quan la filla d'ella, de 16 anys, era a l'escola

zentauroepp48629320 granada190614154440

zentauroepp48629320 granada190614154440 / Rafa Alcaide

2
Es llegeix en minuts
Julia Camacho

La Policia Nacional investiga com a violència masclista l’assassinat de la dona el cos de la qual va ser localitzat aquest divendres amb signes de violència a l’interior d’una vivenda incendiada a Còrdova. A l’immoble es trobava també el cos del presumpte agressor, un home de 45 anys i nacionalitat espanyolaque, segons confirmen fonts de la Subdelegació del Govern havia sigut condemnat per haver assassinat una altra companya sentimental. Després de complir a la presó part de la condemna, en l’actualitat li havia sigut concedit el tercer grau i estava en llibertat condicional.

Els cossos de tots dos van ser localitzats pelsbombers  entorn de les 11 del matí, quan van ser alertats pels veïns davant de l’existència d’un incendi en una vivenda de la primera planta d’un immoble ubicat al barri de Santa Rosa. A l’accedir a l’interior, els serveis d’extinció d’incendis van descobrir els cossos de dues persones amb ferides d’arma blanca, segons fonts del cas. Tots dos estaven en estat molt greu, per la qual cosa malgrat els intents de reanimació, el dispositiu sanitari d’urgències no va poder fer res per salvar-los la vida.

Tot i que totes les línies d’investigació es mantenen obertes en aquests moments, les indagacions policials se centren en la hipòtesi que l’home hauria acabat amb la vida de la dona, i que abans de suïcidar-se hauria calat foc a la vivenda per amagar l’ocorregut. De fet, quan hi van arribar els bombers, l’incendi es localitzava en una de les habitacions, mentre que la resta de la casa encara estava afectada només pel fum. Des de la Subdelegació del Govern i l’Institut Andalús de la Dona  (IAM) confirmen que la víctima no era usuària dels serveis d’atenció ni tampoc constaven denúncies prèvies per maltractaments.

Notícies relacionades

El presumpte agressor, que era natural de Màlaga, treballava en un bar del barri, segons fonts citades pelDiario Córdoba, mentre que la víctima, identificada com a A.L.S.S, de 49 anys i nacionalitat brasilera, treballava com a assistenta domèstica. Amb ella són ja 1.001 les dones assassinades pels seus companys sentimentals o exparelles des que es van començar a comptabilitzar aquests casos.

Segons els veïns, que no podien ocultar la consternació, la dona va arribar fa pocs anys a Espanya. Feia un any que s’havia instal·lat al barri, i els veïns sabien que havia iniciat una relació amb el seu presumpte agressor fa uns mesos. Tenia una filla de 16 anys, fruit d’una relació anterior, que en el moment dels fets era a l’escola. L’home, per la seva banda, va ser condemnat el 2004 per un tribunal popular a Algesires (Cadis) després d’haver escanyat la seva dona anterior amb el cable d’una planxa.

Temes:

Assassinats