Distribuïdes per oenagés

Descobert un frau d'hamburgueses destinades a pobres a França

La carn, que no complia la norma, procedia d'un industrial polonès i l'adquirien quatre oenagés alienes a la seva mala qualitat

zentauroepp48521397 hamburguesa francia190607110326

zentauroepp48521397 hamburguesa francia190607110326 / JEAN-SEBASTIEN EVRARD

1
Es llegeix en minuts
Efe

Les autoritats franceses han descobert que una empresa que s’aprovisionava a Polònia venia a quatre associacions caritatives hamburgueses que no complien les normes, perquè contenien un excés de greixos, teixits de mala qualitat i altres components anòmals en lloc de múscul.

La Direcció General de la Competència, el Consum i la Repressió del Frau (DGCCRF) va explicar aquest divendres en un comunicat que les anàlisis fetes en les desenes de mostres recollides entre mitjans de maig i començaments de juny, mostren que "no hi ha perill per a la salut dels consumidors".

Però també que l’empresa –de la qual no va donar el nom– que aprovisionava les quatre associacions, que el 2018 van comprar unes 1.500 tones d’hamburgueses congelades per 5,2 milions d’euros, les va enganyar sobre les "qualitats substancials" de la mercaderia.

Possible delicte penal

Tant els dirigents d’aquesta companyia, que comprava la producció a un industrial polonès, com els d’una altra francesa que va servir de mitjancera han sigut interrogats pels investigadors.

Quan tinguin les seves conclusions les transmetran a la justícia perquè els fets són susceptibles de constituir un delicte penal.

Notícies relacionades

Les associacions –la Creu Roja Francesa, la Federació Francesa de Bancs Alimentaris, els Restaurants du Coeur i Secours Populaire– es beneficien d’un fons europeu i distribueixen 78.000 tones de menjar a l’any entre persones necessitades a França.

Les autoritats franceses estan fent indagacions sobre altres clients que també rebien productes de l’industrial polonès en qüestió, del qual la DGCCRF tampoc en va filtrar el nom. 

Temes:

Oenagés França