En una escola pública de Sevilla

Professores d'una alumna amb autisme: «Aquesta nena té el cervell atrotinat»

Els pares de la víctima, de 7 anys, li van posar una enregistradora a la motxilla al sospitar que patia assetjament

dos-hermanas

dos-hermanas

1
Es llegeix en minuts
Efe

La família d’una nena amb autisme de Dos Hermanas (Sevilla) ha presentat una querella contra quatre professores a les quals van gravar mentre insultaven i es burlaven de la menor, després de sospitar que patia assetjament escolar.

Segons es recull en la querella a la qual ha tingut accés Efe i que ha estat avançada pel ‘Diario de Sevilla’, la nena –que té 7 anys i pateix un Trastorn Generalitzat del Desenvolupament amb Trastorn de l’Espectre Autista (TEIA), Trastorn Específic del Llenguatge (TEL) i epilèpsia– anava a l’escola pública d’Educació Infantil i Primària Cervantesde Dos Hermanas, i estava en una aula específica per a nens amb problemes similars al seu.

Els pares van observar que la seva filla havia patit dues crisis epilèptiques en poc temps “i que havia desenvolupat conductes autolesives desconegudes fins el moment, amb importants i constants mossegades a les mans”. Aquesta conducta augmentava quan anava a l’escola i desapareixia quan arribava el cap de setmana.

Gravació demolidora

Malgrat que les professores van dir als pares que no havien notat res estrany en la menor, el passat 22 d’abril els progenitors van portar a la nena a classe amb una enregistradora a la motxilla i en les  sis hores de gravació, segons la denúncia, se senten crits de les docents amb frases com “aquesta nena té el cervell atrotinat”, “jo també sé donar cops”, “ja s’ha trastocat”, “renta’t les mans, porca, que veig com jugues amb els mocs” o “al manicomi de Miraflores hi havia adults amb aquest perfil”.

Notícies relacionades

En un altre moment de la gravació, la comparen amb el violador de Les Rambles de Barcelona, i insinuen que les persones que pateixen el mateix trastorn van a la presó quan són adultes.

La querella, que s’ha presentat als jutjats de Dos Hermanas, cita que tot es produïa en presència dels alumnes, “i fins i tot mentre la comparen amb el violador de Les Rambles de Barcelona es burlen d’ella, critiquen la seva mare al seu davant i s’ensenyen fotos de les vacances mentre la nena i la resta dels companys estan “absolutament desatesos”