Un any de paràlisi a Catalunya i altres notícies que has de saber avui, en un minut

zentauroepp48158914 declaracio torra bertran190515124324

zentauroepp48158914 declaracio torra bertran190515124324 / ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les cinc notícies que has de saber avui per estar informat:

1) Un any de paràlisi. El Govern de Quim Torra compleix avui 365 dies d’"inacció" i "adormit" en polítiques socials, molt marcats pel judici al procés que aquesta setmana entra en la fase final. Avui les acusacions presentaran les seves conclusions definitives.


2) El Suprem decideix avui si permet exhumar Franco. La Secció Quarta de la Sala Contenciosa ja no té més marge: cinc dels sis magistrats que la componen començaran a deliberar si paralitzen l’exhumació de Francisco Franco del Valle de los Caídos, que el Govern de Pedro Sánchez té preparada per al pròxim dilluns, dia 10 de juny. 


3) Barcelona és la ciutat amb més embussos d’Espanya, segons un informe presentat avui. Els conductors de la capital catalana passen, de mitjana, un 29% més de temps en embussos durant cada viatge. La segueixen Palma de Mallorca (25%) i Granada (24%). En l’altre extrem, Cadis (9%) és la que té menys congestió.


Notícies relacionades

4) Trencadora samarreta de quadros del Barça. El club blaugrana trenca amb la tradició i abandona per primera vegada en la seva història les ratlles amb un disseny transgressor, les "quadrícules de l’Eixample", segons ha revelat el mateix club.


5) Creix a Espanya el 'sugar dating', prostitució encoberta. Diverses webs connecten joves amb clients per acompanyar-los per diners.