La Generalitat busca família d'acollida per a 70 nens tutelats

Afers Socials estudia beneficis en transport per als qui facin el pas

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

A Catalunya ja hi ha 727 famílies que acullen nens tutelats de menys de sis anys per evitar que hagin de viure en centres de menors. No obstant, encara queden 72 de menors en llista d’espera. Ho ha explicat la secretària d’infància de la Generalitat en roda de premsa, Georgina Oliva, per presentar una campanya que vol sumar més famílies. 

"La meitat de la població desconeix la possibilitat d’acollir nens tutelats", ha explicat la secretària. Per aquesta raó, el Govern ha decidit convertir en permanent una campanya que, durant tres anys, ha aconseguit augmentar un 30% les famílies acollidores. En total, són 950 nens tutelats de menys de sis anys, que no poden viure amb els seus pares, que tenen una llar amb una família acollidora. I n’hi ha 160 més que passen amb aquestes llars els caps de setmana.  És un augment del 30%, si tenim en compte que fa tres anys eren 559 els acollits i un centenar els que aconsegueixen sortir dels centres amb una llar durant els caps de setmana. 

Fa dos anys, el govern va augmentar les prestacions per a les famílies acollidores i els va donar facilitats amb la matrícula escolar. Ara plantegen també com a incentiu rebaixes en el transport. Durant aquesta setmana, a més, es promouran activitats per animar més llars a diverses localitats col·laboradores. "Tots els nens tenen dret de viure en una família", ha explicat la directora de l’Institut Català de l’Acolliment i l’Adopció (ICAA), Agnès Rossinyol. 

Notícies relacionades

A més, per ajudar els menors migrants que arriben sols a Catalunya, el Govern vol impulsar programes de famílies acollidores, col·laboradores i mentores amb ells. Si a començaments d’any eren 12 joves els que participaven en aquests recursos, ara ja en són 24. No obstant, una minoria comparat amb els més de 3.000 que van arribar durant el 2018. 

Les famílies que desitgen acollir menors tutelats han de passar per una avaluació psicològica i econòmica, que garanteixi que tenen recursos per fer-se càrrec del menor.