SOS Racisme lamenta falta de propostes antiracistes a la campanya del 26-M

L'organització ha anunciat que prestarà especial atenció a municipis com Badalona, on ha guanyat Xavier García Albiol (PPC) amb 11 regidors, i Salt, l'únic municipi on VOX ha obtingut representació, amb tres edils

d6su-wwwkaavwic

d6su-wwwkaavwic

1
Es llegeix en minuts

L’organització SOS Racisme de Catalunya ha lamentat aquest dimarts la falta de protagonisme dels posicionaments antiracistes en els programes electorals de les candidatures que es presentaven a les eleccions municipals i al Parlament Europeu del 26 de maig.

"Hem trobat a faltar propostes de política pública basades en els drets humans i que des d’una perspectiva antiracista tinguin com a finalitat la igualtat de tracte i la no-discriminació", ha lamentat l’organització en un comunicat.

També ha constatat que els partits que portaven en els seus programes més propostes antiracistes no han crescut en vots, tot i que ha reconegut que la dreta ha quedat "desbancada" perquè Ciutadans, el PP i VOX han sumat junts el 8,54% del vot a Catalunya.

També ha lamentat que durant la campanya hi hagués partits amb un "clar discurs racista", però també altres que "no han proposat i han callat", i "per no posar l’antiracisme en el centre de les seves reivindicacions han acabat enfortint els posicionaments racistes".

A més, SOS Racisme ha destacat que els partits polítics no han respectat l’acord per a un debat responsable sobre la immigració i contra el racisme i la xenofòbia, ja que algunes candidatures han utilitzat la situació dels menors no acompanyats per guanyar vots.

Notícies relacionades

SOS Racisme ha anunciat que prestarà especial atenció a municipis com Badalona, on ha guanyat Xavier García Albiol (PPC) amb 11 regidors, i Salt, l’únic municipi on VOX ha obtingut representació, amb tres edils.

També ha anunciat la seva "expectació" pel que pugui passar a Lleida, on el possible canvi de govern "podria suposar prioritzar la lluita contra el racisme a la ciutat" i ha recordat que aquesta província afronta aviat "l’arribada de temporers i temporeres per la campanya de recollida de fruita dolça".