Alumnes de la Universitat de Lleida denuncien comentaris masclistes i xenòfobs d'un professor

El vicerectorat de professorat està recollint tota la informació necessària per aclarir els fets

zentauroepp14330488 tarragona  tarragon s  21 10 2010      a la urv  universidad190527175044

zentauroepp14330488 tarragona tarragon s 21 10 2010 a la urv universidad190527175044 / A la URV Universidad Rovira i Virgili de Tarragona ha sido oto

1
Es llegeix en minuts
Efe / Lleida

El vicerectorat de professorat de la Universitat de Lleida (UdL) estudia la denúncia d’alguns alumnes de la Facultat de Lletres respecte a suposats comentaris masclistes i xenòfobs d’un professor d’Història de l’Art d’aquest centre.

Segons han explicat a Efe fonts de la UdL, el vicerectorat de professorat està recollint tota la informació necessària per aclarir els fets que els alumnes han denunciat a través de les xarxes socials i del Centre Dolors Piera de la mateixa universitat. En aquest sentit, la UdL assegura que encara està estudiant si s’obrirà o no un expedient informatiu al professor i si demanaran “responsabilitats” al docent.

Notícies relacionades

Algunes de les frases que aquests alumnes atribueixen a aquest professor a les seves classes són: “Una dona maltractada, després d’un maltractament en busca un altre”, o “Manifestar-se per la violència masclista és com manifestar-se pel càncer, és a dir, no serveix de res”.

També que “no es poden comparar cultures, la cultura blanca és la superior”, o “l’ADN és com una cadena d’un ordinador, de vegades la xarxa té errors i alguns dispositius deixen de funcionar. Els discapacitats, a causa d’una mutació genètica, són com un error de xarxa, és com si naixessin sense cap o sense cor, per tant, no mereixen viure”. Organismes com el Consell d’Estudiants de la UdL consideren que seria procedent “la suspensió de feina i sou immediatament” d’aquest professor.