'Superdiumenge' electoral i altres notícies que has de saber avui, en un minut

alcaldablesfoto / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les cinc notícies que has de saber avui per estar informat:

1) Ernest Maragall i Ada Colau es disputen la victòria en les eleccions per l’alcaldia de Barcelona, almenys en les enquestes. Colau ha de repetir les gestes del 2011 per retenir el poder davant un Maragall que lidera l’independentisme mentre que Collboni aspira a una remuntada impulsada pel descontentament amb l’alcaldessa i el vot constitucionalista. EL PERIÓDICO publica a les 20.00 hores el sondeig definitiu.


2) Junts per Catalunya i Esquerra Republicana aborden la batalla des d’enfocaments diferents. JxCat només sembla tenir una bala: la candidatura de Carles Puigdemont al Parlament Europeu, que segons les enquestes aconseguirà. L’objectiu és aconseguir més vots a Catalunya que Oriol Junqueras. ERC prioritza l’alcaldia de Barcelona i sumar múscul al territori. En la resta d’Espanya, els socialistes aspiren a mantenir les seves autonomies i conquistar Madrid, Múrcia i Castella i Lleó. La supervivència de Casado depèn de si el PP aconsegueix revalidar els seus governs en territoris clau.

3) El Barça va caure en una altra nit nefasta i el València va conquistar la seva vuitena Copa del Rei després de vèncer a la final al Barcelona (2-1) a l’estadi Benito Villamarín de Sevilla, l’any del seu centenari.


Notícies relacionades

4) Pedro Almodóvar es queda per sisena vegada sense la Palma d’Or de Cannes, mentre que Antonio Banderas ha recollit el premi al millor actor per 'Dolor i gloria'. Bong Joon-ho dona al cine sud-coreà el seu primer guardó del festival de cine francès. El director, que ha guanyat el premi amb 'Parasite', pertany a una generació esplèndida, de la qual també formen part Park Chan-wook i Hong Sang-sota. 

5) Els trasters s’apoderen dels baixos de Barcelona. Aquests espais privats es converteixen en una extensió de domicilis i empreses.