Operació policial

Un piròman crema un cine de Barcelona que no va voler contractar-lo

L'home, que ha ingressat a la presó, està relacionat amb diversos focs des del 2014

zentauroepp46483553 bombers bomberos de la generalitat deficit de materiales en 190120133214

zentauroepp46483553 bombers bomberos de la generalitat deficit de materiales en 190120133214

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els Mossos han detingut un piròman actiu des del 2014 després de provocar un incendi a Sant Boi de Llobregat (Barcelona) on no havia superat una entrevista de feina. L’home ha ingressat a la presó.

Segons han informat els Mossos, cap a les 18.00 hores del 15 de maig es va declarar un incendi en un cine del municipi del Baix Llobregat. La ràpida actuació dels mateixos treballadors del cine els va permetre extingir l’incendi abans que agafés més proporcions. A continuació, els bombers van determinar que l’incendi havia sigut intencionat.

En relació amb aquest incendi, els investigadors van veure que el mateix cine, cap al migdia, ja havia patit una altra temptativa d’incendi, de menor envergadura.

Els investigadors van començar a indagar sobre les persones presents al cine en els moments previs als incendis i van posar especial atenció en el fet que, en els dos casos, entre els presents hi havia un home que, poc temps abans, no havia superat una entrevista de treball en aquesta mateixa empresa. Per tant, la venjança podria ser el mòbil de l’incendi.

Molt actiu

Posteriorment, els agents van esbrinar que el mateix home que investigaven, el dia anterior a l’incendi del cine era atès pels serveis d’emergència quan era present en un incendi en una empresa on treballava al Prat de Llobregat. I el dia 16 de maig, el següent de l’incendi del cine, mentre esperava a ser visitat en un hospital de la mateixa ciutat, havia intentat cremar i fer desperfectes en béns del passadís d’urgències de l’hospital. 

A més, poques hores després del mateix 16 de maig, es va declarar un conat d’incendi al mateix bloc de vivendes on residia l’home investigat, per la qual cosa la Policia Local de Sant Boi de Llobregat el va traslladar al servei d’urgències de psiquiatria de l’Hospital de Sant Boi per a la seva valoració.

Notícies relacionades

La investigació va mostrar que des del 2014 l’home estava involucrat en diversos incendis a Barcelona i la seva àrea metropolitana: un domicili particular a Montcada i Reixac, un cèntric hotel de la capital catalana, i fins i tot, a les oficines d’un partit polític a Barcelona

L’endemà a la detenció, va passar a disposició judicial i el jutge va decretar el seu ingrés a la presó.