18 febr 2020

Anar al contingut

Ciberdelinqüència

L'estafa de la factura d'Endesa

La companyia i els Mossos alerten d'una estafa que suplanta l'operadora

El Periódico

L'estafa de la factura d'Endesa

ALVARO MONGE

Són nombrosos els correus i missatges falsos que circulen amb l’únic objectiu d’aconseguir les teves dades per utilitzar-los de manera fraudulenta. Els Mossos i la companyia Endesa han alertat aquest dimarts a través de Twitter d’un nou correu que està utilitzant el nom de l’operadora per estafar els clients. El missatge denunciat ofereix un reemborsament per una factura mal cobrada.

Per tornar el suposat import demanen el número de la teva targeta. La policia catalana i Endesa remarquen que es tracta d’una nova estafa de les moltes que utilitzen suplantant firmes amb milers de clients, o sigui, d’un nou cas de 'phishing', la tècnica utilitzada per ciberdelinqüents per obtenir informació personal i bancària dels usuaris. Si piquem i facilitem les nostres dades, els estafadors poden accedir a les nostres dades bancàries, fer transferències o extreure diners del compte. Hi ha diferents versions d’aquesta estafa que suplanta Endesa.

La companyia explica als seus clients que en tots els casos han d’ignorar aquests correus i, en cas de dubte, anar sempre a la pàgina oficial d’Atenció al Client d’Endesa.

Temes: Estafes Endesa