A Benidorm

Denunciat un pub que ofereix persones amb nanisme per a festes

El Cermi considera que la pràctica és "denigrant" i vulnera els drets de les persones amb discapacitat

cartesl-chaplins-facebook

cartesl-chaplins-facebook

1
Es llegeix en minuts
Efe

El Comitè Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat (Cermi CV) presentarà entre avui i demà una denúncia davant de la Direcció General de Consum de la Generalitat i l’Ajuntament de Benidorm contra el pub Chaplin’s d’aquest municipi alacantí que ofereix llogar persones amb nanisme.

"Es tracta d’un acte de disfòbia, un delicte d’odi contra persones amb discapacitat, amb displàsia òssia", ha assegurat a Efe el president del Cermi CV, Luis Vañó, que ha indicat que aquestes denúncies s’uneixen a la presentada per l’organització estatal a la Fiscalia General de l’Estat.

També s’afegirà a la denúncia que, segons ha indicat, té previst presentar a l’Ajuntament de Benidorm la Fundació Alpe Acondropasia, que representa persones afectades per aquesta modificació genètica que es manifesta com una disfunció del desenvolupament de l’esquelet.

Segons Vañó, van ser alguns clients del pub els que van denunciar la situació al Cermi a nivell nacional, que va posar el cas en mans de la Fiscalia General de l’Estat i serà la Fiscalia d’Alacant la que investigarà aquest possible "delicte d’odi".

A l’exterior del local i a la seva pàgina de Facebook, segons va avançar el diari ‘El País’, el pub havia penjat un cartell en què es llegia "¿Vol llogar un nan?".

Festes privades i comiats de solter

"Hi tenien persones amb displàsia òssia, alguns com a cambrers, però després hi havia una llista d’aquestes persones per llogar-les en festes privades o comiats de solter", ha assenyalat Vañó.

El president del Cermi al País Valencià ha lamentat que passin situacions com aquestes, tot i que ha indicat que només es tracta de la "punta de l’iceberg", perquè per internet també es produeixen ofertes similars.

"És totalment denigrant, un delicte d’odi i de disfòbia a persones amb una discapacitat", ha insistit.

Notícies relacionades

El delegat del Cermi per als drets humans, Jesús Martín, va assegurar aquest diumenge que es tracta "clarament" d’una vulneració de la llei general de discapacitat, que parla d’assetjament per raó de discapacitat, i de la Convenció Internacional sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat.

"Resulta trist i penós que el 2019 es facin pràctiques tan nocives com aquesta, que cosifiquen persones per raó d’una discapacitat o d’una característica corporal", segons Martín.