protesta ciutadana

Desallotjada la concentració a la Gran Via contra l'especulació immobiliària

Desenes de persones van organitzar una acampada dissabte a la nit en protesta contra els preus abusius del lloguer

48112671 60

48112671 60

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Agents antiavalots dels Mossos d’Esquadra han desallotjat aquesta matinada, sense incidents, les desenes de persones que estaven acampades en la Gran Via de Barcelona en una acció reivindicativa per l’elevat preu dels lloguers i contra l’especulació immobiliària. Segons han informat fonts dels convocants, el desallotjament, en què han participat també agents de la Guàrdia Urbana, s’ha dut a terme cap a les 4.00 de la matinada, quan la majoria dels concentrats ja estava dormint, una vegada finalitzades les activitats reivindicatives programades.

Desenes de persones van acampar amb tendes de campanya i sacs de dormir a la calçada amb la intenció de passar la nit en un acció reivindicativa contra l’especulació immobiliària i el preu “abusiu” dels lloguers. No obstant, durant la matinada, els activistes van ser desallotjats de la calçada, on pensen tornar aquest diumenge les 13 h, segons van assenyalar els responsables de la concentració. 

Amb el lema “Nit al carrer” (Nit al carrer), els activistes van ocupar amb els seus estris el centre de la Gran Via i van instal·lar lones a terra per dormir-hi a sobre amb els seus sacs de dormir, a més de cadires, sofàs, coixins i construccions de cartró o fusta que simulen cases.

Contra la gentrificació

Els activistes de “Nit al carrer” es van instal·lar a la Gran Via, una vegada finalitzada la concentració que havia convocat en aquest lloc la plataforma “Barcelona no està en Venda”, en contra la gentrificació a la ciutat.

Notícies relacionades

Amb la seva acció, que va comptar amb el recolzament de membres de la CUP, els concentrats exigeixen a la Generalitat i al Govern l’expropiació de tots els pisos de la banca, una baixada del 50% del preu dels lloguers i que es paralitzin tots els desnonaments.

“La vivenda és un dret, l’especulació és un robatori” o “Què més ha de passar” són els lemes d’algunes de les pancartes que els concentrats han penjat en la seva acampada.