Operació policial

Així robaven les caixes fortes d'empreses de Barcelona | Vídeo

Els Mossos detenen dos membres d'una banda que va aconseguir un botí de 47.000 euros

robatoris-mossos / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els Mossos han detingut dues persones en una operació que ha permès desarticular un grup molt especialitzat que va utilitzar una llança tèrmica o bufador per obrir les caixes fortes de set empreses de l’àrea de Barcelona, on va obtenir un botí valorat en uns 47.000 euros.

Segons ha informat la policia catalana, els dos detinguts, que han ingressat en presó preventiva per ordre judicial, integraven una xarxa en la qual hi havia dos membres més, que els agents miren de localitzar. 

Els Mossos atribueixen al grup set robatoris amb força en empreses situades a les poblacions de Vilafranca del Penedès, Sant Sadurní d’Anoia, Gelida, Sabadell i Igualada, on accedien després d’inutilitzar l’alarma i extreure el bombí de la porta.

Una vegada a dins, utilitzaven una llança tèrmica o bufador, que els permetia tallar per oxidació l’acer de les caixes fortes amb la combinació del gas acetilè i l’oxigen. 

Els detinguts, que compten amb nombrosos antecedents policials, utilitzaven diverses tècniques per dificultar l’acció policial, fet que en va complicar la identificació, si bé dos d’ells van poder ser detinguts el passat 25 d’abril.

Notícies relacionades

En l'escorcoll de tres locals que el grup tenia a Mollet del Vallès, Masquefa i Barcelona, els agents van localitzar un rellotge valorat en 18.000 euros que van obtenir com a botí en un dels seus assalts. 

Els Mossos també van intervenir el bufador, l’extractor de bombins i una bossa amb diversos cargols d’extracció de bombí.